Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Witte plinten

Een trendy omlijsting voor het interieur

rechte plint 12cm3 400x400Nieuwe schoenen voor de inrichting? Wat een uitstekend idee. Fris en vernieuwend, trendy en modern. Waarschijnlijk borrelt nu de vraag op: 'wat hebben die nieuwe schoenen met mijn interieur te maken?'. Technisch bekeken inderdaad niet veel; het gaat hier niet om een nieuw paar sneakers of pumps. In dit geval betreffen het de moderne MDF plinten. Het laagste gedeelte van de mens wordt voorzien van een zekere omlijsting en krijgt regelmatig complimenten. 'Waar heb je die schoenen gekocht? Die maken het totaalplaatje echt af!'. Waarom zouden we deze zelfde afwerking dan niet toepassen voor de plinten en lijsten in het eigen interieur? De witte MDF plinten beschikken niet alleen over een moderne en verfrissende uitstraling; het contrast tussen de muur en vloer wordt met deze gladde muurplint op subtiele en verfijnde wijze benadrukt zonder er een opzichtig geheel van te maken. Naast het voordeel dat de vloer hier een stijlvolle omlijsting mee krijgt, kunnen ook de kleine oneffenheden tussen de muur en de vloer met een decoratieve plint subtiel worden verborgen. Een kleine ingreep met een hoge toegevoegde waarde.

Bij de keuze van soort mdf muurplint spelen hoogte en dikte van de plint ook een belangrijke rol. Een lage witte muurplint geeft een ander effect dan een hoge plint. Wandkleur en inrichting bepalen mede of uw voorkeur zal uitgaan naar platte plinten, lage plinten of toch liever naar hoge witte plinten. Denk dan ook aan het soort plinten voordat de specialisten uw vloer leggen. Of dit nu een naturel eiken vloer, plavuizen of een pvc vloer is.

Alle onderstaande witte plinten zijn afgelakt in de kleuren RAL 9010 (gebroken wit). Voor sommige types muurplinten is er ook een versie in RAL 9016 (verkeerswit) beschikbaar. U kunt ook wit gegronde plinten online kopen in onze webwinkel. Voor een volledig overzicht kunt u deze pagina bekijken.

Rechte witte plinten kleur RAL 9010 (gebroken wit)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
557090120150190220
9      
12    
15    
18    

 

Rechte witte plinten kleur RAL 9016 (verkeerswit)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
557090120150
9    
12
15  
18  

 

Overzetplinten - holle plinten

Ook alle mdf overzetplinten zijn wit gelakt RAL 9010. De overzet plinten zijn strakke moderne muurplinten die, de naam zegt het al, over een niet te hoge oude plint geplaatst kunnen worden. Dit scheelt werk om bijvoorbeeld oude houten muurplinten of zelfs geplakte kunststof plinten te verwijderen. Plinten leggen wordt hiermee extra makkelijk. Daarnaast kunt u de holle ruimte onder deze plint gebruiken als kabelgoot om allerlei draad en kabels netjes weg te werken. Een overzicht van onze overzetplinten.


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
90120
18
22

Wit of toch een kleurtje?

'De eerste indruk is belangrijk', 'een verzorgde uitstraling'; het zijn de clichématige zinnen die we regelmatig horen als het op onszelf en de medemens aankomt. Het zijn deze vastgeroeste begrippen waar een grote waarde aan wordt gehecht en dat is zeker niet onterecht. Dat we dit terug willen brengen in het interieur zit dus in feite in onze 'natuur'. Zorgvuldig worden keukens gekozen, muren in diverse tinten geschilderd en u laat uw nieuwe vloer leggen door de vakman parketlegger. Deze bovengenoemde basiselementen vormen het fundament van het interieur; juist daarom verdient het een eigentijdse en verfijnde afwerking met mooie plinten. De details kunnen namelijk het geheel net dat éne extraatje meegeven dat het verschil kan maken tussen een 'gewoon' en een 'wow'-interieur. Om een bepaald effect te kunnen bereiken, is het verstandig te bekijken welke kleuren vooral wel en zeker niet binnen het interieur passen. Een witte plint is altijd een goede keuze; het is neutraal, fris en past bij ieder type houten vloer. Mag de muurplint wel een kleurtje hebben? Of kiest u specifiek voor hoge muurplinten? Dan is het aan te raden goed naar de al bestaande tinten binnen het interieur te kijken. Felle kleuren zijn vaak te opzichtig en kunnen een afstotend effect hebben; door hun aanwezigheid wordt het snel 'too much'. Mag het toch wel iets hebben? Dan zijn de rustige en zachte varianten van de felle kleuren goede opties. Zo staan onder andere grijs en mintgroen elegant bij verscheidene houtkleuren. Mag de muurplint een kleurtje hebben, dan is een tint uit het al bestaande kleurenpalet van het interieur een verstandige keuze en behoren zelfs zwarte plinten tot de mogelijkheden. Als u kiest voor een geleidelijke overgang van de complete vloer naar muur dan passen houten muurplinten goed bij een houten vloer. Bijvoorbeeld, bij een eiken vloer passen eiken muurplinten, al dan niet naturel geolied. Bij een grijs eiken vloer passen grijze plinten of toch witte mdf plinten. En een grenen vloer vraagt om grenen plinten. Mocht er toch nog een twijfel bestaan bij het plinten kopen, dan is een wit wel het meest veilig en succesvol voor een perfecte afwerking. En het is natuurlijk altijd overschilderbaar.

Witte kraalplinten (RAL 9010)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
7090115120150
12    
15  
18    

 

Goedkope of dure plinten?

Eén van de grootste misverstanden in de wereld van mode en interieur zou neerkomen op het idee dat alleen met hoge prijzen een chique en stijlvolle uitstraling bereikbaar zou zijn. Grote onzin onnatuurlijk, want 'stijl' kent namelijk geen prijs, dat wordt gecreëerd. Een elegant interieur is voor iedereen, ook diegenen met een minder ruime portemonnee, te bereiken. Voor MDF plinten geldt dit evenzo; deze zijn al te koop voor een laag prijsje. Hoe hoger de prijs, hoe luxer de uitvoering, qua detailafwerking, van de plint mogelijk kan zijn. Maar, ook hier staat de eventueel 'luxe' uitvoering niet gelijk aan een 'klasse-uitstraling'; ook een gladde plint met een lage prijs kan voor een prachtig contrast tussen de complete vloer en muur zorgen. Een chique vormgeving kan namelijk ook in de eenvoud zitten met een eenvoudige decoratieve plint. Het is absoluut aan te raden om tevens naar de kwaliteit van de muurplint, met een hoge of lage prijs, te kijken. Oneffenheden en of mankementen worden nu eenmaal helaas snel, ook door buitenstaanders, snel opgemerkt. Wordt er net iets meer besteed, dan is de kans op goede kwaliteit, ook op de lange termijn, vaak net wat meer gegarandeerd. Voor de langere termijn is het in ieder geval van belang dat de juiste plint van vochtwerend MDF is gemaakt. Goedkoop hoeft zeker geen duurkoop te betekenen, maar is wel iets om in het achterhoofd te houden.


Luxe witte plinten (RAL 9010)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
90120
12
15
18

 

Het gemak dient de mens

Een stijlvol en verfijnd interieur, daar worden we allemaal een stukje gelukkiger van. Een mooi afgewerkt contrast tussen de vloer en de muur kan hier een waardevolle en elegante bijdrage aan leveren. Klassiek of modern, wit of gekleurd, licht grijs eiken, hout of tapijt; bij ieder type interieur kunnen onze vochtwerende plinten en lijsten de muur en vloer een prachtige omlijsting bieden. Het huis stijgt, mede door deze eenvoudig luxe afwerking, wat meer in waarde en geeft ook de totale uitstraling meer cachet. En kiest u voor witte plinten, dan kunt u hier meteen een keuze maken uit onze selectie witte plinten met kleur RAL 9010 of RAL 9016. Dat scheelt meteen weer een schilderbeurt. En u koopt ze direct online. Het gemak dient de mens.


Monument plinten (RAL 9010)

De monument plint wordt soms ook een barok muurplint genoemd. De plint wordt vaak in een klassieke interieur toegepast, maar misstaat ook niet in een eigentijdse omgeving bij een houten vloer of een mooie vloerbedekking.


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
120150190
15    
18  


Old English plinten (RAL 9010)

Old English plintenBij Old English muurplinten hoeft u niet meteen aan een Victoriaans interieur te denken, maar het mag natuurlijk wel. Deze muurplint, ook op basis van het materiaal mdf, komt u vaak tegen in deze stijl huizen tussen muur en vloer. Maar u kunt ze natuurlijk ook kwijt in een Laura Ashley interieur of een Italiaans interieur.


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
120 mm150 mm
15  
18  


Koloniale plinten (RAL 9010)

Koloniale plinten zijn afgerond aan de bovenkant. Dit type plint heeft een tijdloze uitstraling en past in elk interieur.


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
5860707690120
12        
15      
18        
22          

 

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta