Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Houten vloeren zijn ongetwijfeld een van de meest weelderige vloeren in de wereld. Het is de droom van bijna elke huiseigenaar om houten vloeren te hebben. Houten vloeren voelen warm aan je voeten en hun natuurlijke kleur ziet er voor veel mensen aantrekkelijk uit. Of je nu in een ouderwets of modern huis woont, investeren in een houten vloer bevordert de waarde van je huis. Er zijn vele soorten houten vloeren. Ze omvatten laminaat, kunstmatige, bamboe, massieve, teruggewonnen en kurkvloeren. Welke soort je ook kiest, ze bieden allerlei voordelen.

Hieronder staan de voordelen van houten vloeren in je huis:

Hout komt in vele soorten

Een houten vloer gebruiken is een heel opwindende ervaring. Dat komt omdat je een grote verscheidenheid aan soorten hebt om uit te kiezen. Ze variëren in vorm, plankgrootte, en houtmateriaal. Volgens houtmateriaal kun je kiezen uit Eik, Mahonie, Teak, Hickory, Grenen, Ceder, Kersen, Walnoot, en Cypres. Wat duurzaamheid betreft, zou teakhout de beste optie kunnen zijn. Maar als je veel belangstelling hebt voor het uiterlijk, is cederhout een mooie vloer.

Het voegt waarde toe aan je huis

Ben je je huis aan het verbouwen voor de verkoop? Dan kunnen houten vloeren je helpen meer waarde toe te voegen! De meeste huizenkopers zullen een goede prijs betalen voor een huis als het houten vloeren heeft. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen hun huis voor de verkoop door een houten vloer vervangen om de prijs vervolgens te verhogen.

Comfortabel voor je voeten

In tegenstelling tot andere vloermaterialen werkt hout als een isolator tegen warmte. Daarom zullen je voeten bij koud weer warm aanvoelen op deze vloer. Bij warm weer zal het koeler aan je voeten aanvoelen. Dit zorgt ervoor dat je voeten zich op deze vloer in alle weersomstandigheden prettig voelen.

Gemakkelijk schoon te maken

Fabrikanten van houten vloeren gebruiken verbeterde technologie die ervoor zorgt dat deze vloeren gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Een wekelijkse veegbeurt om stof, vuil en puin te verwijderen, dweilen en schoonmaken is een heel gemakkelijke taak voor elke huiseigenaar. Je kunt een schone doek gebruiken om eventueel op de vloer gemorst water of gekleurde drank onmiddellijk droog te maken om de kwaliteit ervan te behouden.

Esthetiek

Als een goed uitziend huisinterieur je prioriteit is, dan moeten houten vloeren bovenaan je lijst staan. Het geeft je huis een schitterende uitstraling, een gevoel van elegantie, en warmte voor lange tijd. Veel mensen geloven ook dat houten vloeren je huis ruim doen lijken en een goede eerste indruk geven. Het past ook bij veel verschillende decors, waardoor het het beste is voor alle huizen.

Draagt bij tot gezonde lucht in huis

Anders dan andere vloermaterialen zoals tapijt, absorbeert hout geen stof- en rookdeeltjes. Houten vloeren herbergen ook geen parasieten en kleine insecten. Het garandeert jou en je gezin gezondere lucht in huis. Het is verstandig deze vloer te gebruiken, vooral als je een gezinslid hebt dat aan allergieën lijdt.

Plintneuten en architraven

Ze zijn duurzaam

Houten vloeren behoren tot de meest duurzame vloermaterialen die er bestaan. Het meest opvallende voordeel van deze vloeren is hun vermogen om zwaar gebruik te verdragen. Bij goed onderhoud kunnen houten vloeren lang meegaan zonder hun kwaliteit te verliezen. Bovendien kunnen deze vloeren, als er krassen of deuken op komen, opgeknapt worden om ze er weer nieuw uit te laten zien zonder de hele vloer te vervangen.

Zorg voor houten plinten die matchen

Wanneer je een mooie houten vloer hebt, moet je er ook voor zorgen dat de plinten er goed bij passen. Dit maakt jouw interieur helemaal af. Plinten zorgen er ook voor dat er geen scheurtjes in de muren komen. Hierboven zie je witte plinten met een houten vloer, wat er heel afgewerkt en modern uitziet.

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta