Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

De juiste vloerbedekking kiezen voor jouw interieur, budget en situatie is erg belangrijk. Zeker als je nog lange tijd van het best mogelijke wooncomfort wilt genieten. Wil je de manier waarop je gekozen vloerbedekking bijdraagt aan de look, feel en warmte in je interieur verbeteren? Dan besteed je best ook aandacht aan andere elementen in je interieur. Wat kun je nu precies doen om de juiste vloerbedekking te kiezen én de vloerbedekking die je hebt warmer en compleet te maken? Hieronder handig advies en 3 tips om de uitstraling van je vloerbedekking in huis te verbeteren.

1. Match je vloerbedekking met de plinten

Ten eerste is het belangrijk dat je een uniform geheel creëert in je woning en dat houdt in dat alle (of toch bijna alle) elementen in de inrichting op elkaar zijn afgestemd. Let bij de zoektocht naar de juiste vloerbedekking bijvoorbeeld ook op het soort plinten dat je hebt en vice versa. Afhankelijk van de stijl van je woning, het meest gebruikte materiaal in je interieur en je kleurkeuze voor muren en zelfs meubilair zullen andere plinten of vloerbekleding van toepassing zijn. Bij een speciaalzaak vind je gelukkig ook heel wat mogelijkheden!

2. Kies de juiste stijl vloerbekleding

Deze tip bouwt eigenlijk verder op het voorgaande puntje. Als je vloerbekleding zoekt voor je woning, ga dan niet enkel af op functionaliteit en technische eigenschappen. Het is natuurlijk wel beter om te kiezen voor vloerbekleding die goed isoleert, zowel thermisch als akoestisch, en daarbij ook duurzaam is. Aan de andere kant stem je je keuze best ook voor een stuk af op je huidige woonstijl. Een parket- of laminaatvloer past bijvoorbeeld niet altijd goed in een industriële inrichting, tenzij je gaat voor een donkerkleurig model. Witte tegels mogen dan misschien niet meteen de beste oplossing lijken als je een klassieke look wilt verkrijgen (hoewel er natuurlijk geen enkele regel is die je tegenhoudt om dat te doen). Probeer dus altijd vloerbedekking te zoeken die op esthetisch niveau bij je interieur aansluit. Zo zijn de look en feel van je woning compleet.

Plinten-vloerbedekking

3. Kies het juiste type vloerbedekking

Eigenlijk hoort deze tip bovenaan in het lijstje, omdat het de eerste factor is waar je rekening mee moet houden als je vloerbedekking zoekt. Vloerbedekking is immers een overkoepelende term voor alles wat je op de vloer kunt leggen: van PVC tegels tot houten parket, laminaat en zelfs tapijt. Ook in dit geval is het belangrijk om in je achterhoofd te houden wat je met de vloerbekleding wilt bereiken én welke eigenschappen je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe vloer die vooral veel warmte vasthoudt en goed isoleert? Of is de uitstraling van je nieuwe vloerbedekking hetgeen waar je het meest op let? Het antwoord op deze vragen bepaalt grotendeels welke soort vloerbedekking je nodig hebt of wilt.

De beste plinten, die vind je bij Gekophout.com

Een van de beste manieren om het warme, gezellige en huiselijke karakter van je vloerbedekking te verbeteren, is door de juiste plinten te kiezen. Deze tip staat immers niet voor niets in het bovenstaande lijstje. Net zoals dat bij alles het geval is wat te maken heeft met je interieur is het ook bij plinten essentieel om te kiezen voor goede kwaliteit.

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta