Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Een gang op een bovenverdieping is vaak saai en donker. Met deze tips voor de overloop maak je er een gezellige en lichte ruimte van die perfect aansluit op jouw woonstijl. Een overloop wordt vaker gebruikt dan je denkt. Tijd dus om deze donkere ruimte in huis aan te pakken. Dit begint met het kiezen van de juiste kleuren.

Donkere overloop: van plint tot plafond lichter maken

Omdat een overloop een kleine ruimte is kies je bij voorkeur lichte kleuren (wit) om optisch gezien meer ruimte te creëren. Lichte kleuren zijn niet alleen nodig op de muren, maar ook het plafond en de vloer. Vergeet daarbij niet om plinten en architraven te kiezen die hierbij passen. Een sierlijst om de deur, ook wel bekend als architraaf, zorgt ervoor dat de ruimte optisch hoger lijkt. Natuurlijk mag er wel wat variatie zijn en een licht contrast, het hoeft namelijk absoluut geen steriele witte ruimte te worden. Behalve lichte kleuren speelt verlichting en natuurlijke lichtval een belangrijke rol. Heb je de mogelijkheid om een dakraam of een lichtkoepel te monteren? Doe dat dan zeker! De finishing touch is de keuze voor de juiste verlichting. Afhankelijk van je eigen wensen, de grootte van de overloop en de bestaande elektriciteitspunten kies je voor een passende plafondlamp of muurlampen.

Inrichten van de overloop

Veel mensen vergissen zich in de ruimte die een overloop biedt. Vaak genoeg is er ruimte om bijvoorbeeld een hoge smalle kast neer te zetten op de overloop. Of een mooi ladekastje in een donkere kleur voor meer contrast. Afhankelijk van welke kamers zich op de overloop bevinden kun je de extra opbergruimte perfect gebruiken voor het opbergen van kleding, handdoeken en verzorgingsproducten of zelfs speelgoed van je kind. Een gang met een hoge boekenkast is natuurlijk ook leuk. Of reserveer een hoekje voor een schoenenkast, waarin je alle extra schoenen van het hele gezin kwijt kunt. Scheelt weer ruimte in de hal beneden of in je klerenkast. Heb je voldoende kastruimte in je huis? Overweeg dan eens om een leuke rotan stoel al dan niet voorzien van een kussen of een schapenvacht in een hoekje te zetten voor meer sfeer.

Plintneuten en architraven

Decoratie voor de finishing touch

Als laatste kun je de decoratie van de overloop onder handen nemen. Hier kun je werken met kleur om meer sfeer toe te voegen aan de ruimte. De mogelijkheden wat decoreren betreft zijn eindeloos. Om de overwegend witte ruimte een beetje te breken kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van een vloerkleed. Natuurlijk niet in de buurt van de trap om valpartijen te voorkomen. Op de (witte) muur kun je een groot schilderij of juist een aantal kleine foto’s hangen. Foto’s voegen een persoonlijk tintje toe en kun je in allerlei vormen en op verschillende materialen printen. Planten zijn eveneens perfect geschikt om de overloop gezelliger te maken. Houd er wel rekening mee dat planten veel natuurlijk licht nodig hebben om optimaal te groeien. Heb je een laag kastje in de gang staan? Gebruik dan de bovenkant van het kastje om er een grote vaas op te zetten als blikvanger.

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta