Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Iedereen heeft een bepaalde stijl in huis. De een houdt van strak en modern, de ander van landelijk of juist weer van klassiek. Bij iedere stijl kun je een perfecte mix maken van elementen, zodat je moderne stukjes in je landelijke interieur past of andersom. Dat maakt een huis echt uniek, dat geeft het een stukje persoonlijkheid. Het valt mij echter steeds vaker op dat mensen heel veel tijd steken in het uitzoeken en selecteren van de juiste puzzelstukjes voor ‘hun droominterieur’, maar dat die puzzelstukjes slechts matig aan elkaar worden gekoppeld.

Afwerking

Waar veel mensen makkelijk overheen stappen, is het stukje afwerking. Kiertjes, naden of een slordige afwerking doen direct afbreuk aan de stijl of uitstraling. Je ziet simpelweg niet met hoeveel liefde en aandacht de rest is uitgezocht en samengesteld. Denk daarbij aan een nette kitnaad op de plek waar de trap de muur raakt, een houten vloer waarbij een plank net scheef is gezaagd, waardoor je een gaatje onder de plint ziet piepen of een lamp die niet strak tegen het plafond hangt. Simpele dingen, die jouw huis een fraaiere uitstraling geven als je ze wél doet.

Grotere uitdagingen

De voorbeelden hierboven zijn vrij eenvoudig en misschien wel voor de hand liggend. Maar wat als je elementen probeert aan te sluiten die eigenlijk niet bij elkaar passen? Ik denk daarbij aan iets wat in ieder huis voorkomt: de combinatie deur-kozijn-plint. Een deur is een groot, sfeerbepalend element. Wil je een huislijke sfeer? Dan doet een gladde deur direct afbreuk. Voor een klassiek interieur denk je aan glas-in-loodramen of deuren met panelen. Groot gelijk dat je daar veel aandacht aan schenkt. Maar wat met het kozijn? Die worden vaak voor lief genomen. Ze worden in dezelfde kleur geschilderd als de deur… en daarmee is de kous af. Op de vloer wordt het kozijn doorgetrokken tot aan de vloer, waar aan de zijkanten de plint ophoudt. De zaagsnede van de plint wordt misschien netjes afgewerkt en geschuurd en klaar. Op naar het volgende project. Het resultaat is echter een beetje een ratjetoe. Het past bij elkaar door de kleur en het materiaal, maar het zijn losse elementen.

Maak je huis af

Door aan dit soort elementen aandacht te schenken, maar je jouw huis echt af. Tot in de puntjes. Je ontkomt natuurlijk niet aan een kozijn, maar met een fraaie sierlat of architraaf geef je hem een unieke uitstraling die beter bij jouw interieur past.

Kwaliteit overloop in de architraven en plinten

Dat hoeft niet meteen groots en pompeus te zijn, maar een mooie lat die bij jouw stijl past, geeft je interieur zonder meer een fraaiere uitstraling. Dan rest ons nog het probleem van het kozijn en de plint. Ook daarvoor zijn oplossingen: de plintneut! Het klinkt niet echt als een sierlijk element, maar het is in feite de koppeling tussen de plint en de architraaf of het kozijn. Het is een vierkant of rechthoekig element dat je in de hoek plaatst en wat dikker moet zijn dan de plint en kozijn. Zo lijkt het alsof beide elementen samenkomen in de plintneut en met elkaar verbonden worden. Werk hem netjes af (een kitrandje doet wonderen om kiertjes te dichten) en schilder alles in een kleur naar wens. Een geweldig resultaat gegarandeerd!

 Voor iedere stijl

Je zult misschien denken dat zo’n architraaf en plintneut vooral geschikt zijn voor landelijke, klassieke en sierlijke interieurs. Deels heb je gelijk: er zijn talloze modellen beschikbaar die juist voor deze stijlen geschikt zijn. Dat neemt echter niet weg dat je ze ook in een moderne of industriële inrichting kunt gebruiken. Zeker als je houten kozijnen en plinten hebt, is het aan te raden om deze elementen te gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld ook vinden in een strakke en smalle uitvoering, die je huis juist een moderne uitstraling geven. Door te letten op dit soort details zet je de puntjes op de i en maak je jouw huis echt af.

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta