Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Ben jij van plan je interieur aan te passen? Dan zijn er verschillende woonstijlen die je kunt hanteren. Zo is een industrieel interieur de laatste jaren ontzettend populair. Met robuuste meubels, veel staal en dikke houten balken. Ook de moderne, minimalistische huisstijl is erg populair. Een huisstijl die er al veel langer is, is de klassieke huisstijl. Denk aan antieke meubels, schilderijen, spiegels, gouden accenten en klassieke raamkozijnen. Maar hoe creëer je nu een klassiek interieur? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet!

1. Tweedehands meubels

Een must-have in een klassiek interieur zijn tweedehands meubels. En dan met name meubels met een antieke uitstraling. Denk aan een ouderwetse tafel met klassieke stoelen. Een ouderwetse leren bank of bijvoorbeeld donker houten tafeltjes. Je kunt weliswaar nieuwe meubels kopen met een antieke uitstraling, maar het is veel leuker om op de tweedehands toer te gaan. Bovendien is dit in de meeste gevallen ook een stuk goedkoper. Speur Marktplaats af, ga bij kringloopwinkels langs en scoor zo je klassieke inboedel.

2. Kies voor een klassiek behang

Naast de meubels zijn de muren typerend voor een klassieke uitstraling. Kies voor een klassiek behang en tover je interieur om tot een paleis. Denk bijvoorbeeld aan bloemen behang, of bijvoorbeeld  behang met een elegant patroon. Vind je behang te druk? Dan kun je er ook voor kiezen om een effen kleur als behang te kiezen met bijvoorbeeld strepen waar een patroon inzit.

3. Glitter en glamour

In een klassiek interieur mogen ook de glitters niet ontbreken. Wees vooral niet bang om goud in je interieur te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan de deurklinken, vazen, ornamenten en bijvoorbeeld de lampen. Het mag best glimmen in huis. Ook spiegels zijn een echte must. Deze zorgen niet alleen voor sfeer, maar zorgen er tevens voor dat ruimtes groter ogen.

Plintneuten en architraven

4. Klassieke plinten en architraven

Een ander detail wat je beslist niet mag vergeten zijn de raamkozijnen en plinten. Deze details zijn als het ware de kers op de taart. Hoge plinten zijn een goede keuze als het gaat over de klassieke stijl. Wanneer je met de plinten bezig bent, kun je ook gelijk matchende architraven of deurlijsten laten plaatsen. Voor een stijlvolle afwerking van de deuren!

5. Speel met kleuren

Een moderne of industriële inrichting is vaak niet zo kleurvol. Bij een klassiek interieur mag je best wat spelen met verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor donkere kleuren om een chique uitstraling te creëren (zie afbeelding). Ook bloemen en kleuren zoals roze en groen vind je vaak terug in een klassiek interieur. 

Kortom, wanneer je kiest voor een klassiek interieur zijn er veel mogelijkheden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wees vooral niet verlegen en laat je helemaal gaan. Het mag best een beetje overdreven zijn. Wat voor interieur heb jij thuis? En zou jij ooit een klassieke huisstijl overwegen?

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta