Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

De hal is een van de meest verwaarloosde ruimtes in ons huis, maar het is de ruimte die de toon zet voor de rest van je woning. Zelfs als je een kleine hal hebt, kun je een impact creëren door een beetje creativiteit en persoonlijkheid te injecteren. We geven hier tips over hoe je je hal een make-over kunt geven.

Geef de muur een laagje verf

Als je hal wel een opkikker kan gebruiken, geef de muur dan een laagje verf. Het is de eerste ruimte die je binnenkomt in huis, dus de muur mag zeker niet verwaarloosd worden. Mix met twee contrasterende kleuren voor een stijlvolle impact, of houdt het neutraal, en zorg voor kleurrijke accessoires.

Een fotogalerij

Een saaie hal kun je artistiek maken door een rij familiefoto's en kunst op te hangen. Hoewel identieke lijsten zorgen voor een stijlvolle look, kan een eclectische mix van lijsten in verschillende kleuren en maten warmte toevoegen aan de ruimte.

Een haltafel

Als je genoeg ruimte hebt, overweeg dan een haltafel, ofwel een consoletafel die ruimte kan bieden voor sleutels, post, samen met een plant, lampen en decoratieve voorwerpen. Aan de zijkant of eronder kun je rieten manden plaatsen die een handige plek zijn om andere dingen op te bergen, zoals paraplu's. Een kleine bank is ook handig omdat je daar kunt gaan zitten en je schoenen aan en uit kan doen, en het biedt een plek om te wachten terwijl je je voorbereidt om het huis te verlaten.

Verlichting

Niemand wil een donkere, groezelige ruimte binnenlopen, dus maak gebruik van licht. De meeste hallen hebben geen ramen, wat betekent dat voldoende kunstmatige verlichting een noodzaak is. Probeer hangende verlichting toe te voegen. Het kiezen van een hanglamp zorgt niet alleen voor het broodnodige licht, maar fungeert ook als middelpunt en creëert de illusie van hoogte in een ruimte.

Radiator

Laat een lelijke radiator niet de belangrijkste focus worden van een hal. Een mooie, opvallende radiator in de hal is een perfect decoratief ontwerpelement en helpt om een gepolijste afwerking toe te voegen aan een ruimte die gemakkelijk over het hoofd zou kunnen worden gezien in de stijl. Maar het geeft ook de warmte af die je nodig hebt als je binnenkomt nadat je een tijdje in de kou hebt gelopen.

Hang een spiegel op

Het ophangen van een spiegel in een hal is een slimme esthetische oplossing om meer van een kleine ruimte te maken. Een spiegel werkt door licht te reflecteren, wat de ruimte opent. Het vervalst ook een gevoel van diepte door de muur uit te breiden omdat het het uitzicht weerspiegelt. Er is zoveel om uit te kiezen, afhankelijk van de grootte en inrichting van je hal. Maar het is altijd een erg handige toevoeging in elke halruimte, zodat je voordat je de deur uit rent nog even kunt kijken of alles goed zit!

Plinten en architraven

Werk de vloer af met mooie plinten

Mooie plinten zijn een must voor elke ruimte, en zorgen voor de afwerking van de vloer en de muur. Plinten worden om drie redenen gebruikt: om het onderste deel van de muur te beschermen tegen stoten en slijtage, om oneffen vloeren te verbergen, en als decoratief element. Ze zijn er in verschillende materialen en vormen: hout of MDF, en zijn ­noodzakelijk om de hal (en elke ruimte van het huis) een ​​mooie uitstraling te geven.

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta