Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Elk huishouden begint met een goede basis. Heb je wel eens het programma gezien:

"Help mijn man is klusser?"

Voor degenen die het niet kennen: hierin roept een wanhopige vrouw hulp in omdat haar man het hele huis probeert te verbouwen. De vrouw zit vaak al jaren in de rommel en chaos. In zo'n geval ontbreekt duidelijk de goede basis. En als de basis niet op orde is, is het lastig om het huis netjes en opgeruimd te houden. Laat staan schoon.

Om een vlot huishouden te runnen is het dus belangrijk dat je huis en interieur goed georganiseerd zijn. Dat betekent dat je het grondig moet aanpakken.

Grondig begint met de juiste vloeren, plinten en deurkozijnen!

De juiste plinten zorgen niet alleen voor uitstraling en sfeer, maar ze beschermen ook je kwetsbare muren tegen kindervoetjes, rondvliegende tassen, schoenen of elektrische autootjes die zichzelf te pletter rijden tegen je muur.

Deurlijsten

Hetzelfde geldt voor de deurlijsten ook wel architraven genoemd. Hoe breder ze zijn, hoe makkelijker je de omgeving rondom een deur schoonhoudt. Want je wilt niet weten hoeveel smoezeligheid zich verzameld rondom deurklinken en deurlijsten. Deurlijsten die je eenvoudig schoonveegt met een vochtige doek zijn dan ideaal. Een deurlijst zorgt bovendien voor een moderne of juist nostalgische uitstraling. Ideaal voor mensen die hun huis willen renoveren, en oude elementen in ere herstellen!

Hiernaast zie je een prachtig voorbeeld van mooie stevige plinten én een goede deurlijst! Je ziet klassieke, witte hoge plinten. Door de kleur gaan ze naadloos over in de muur die ze beschermen. Dat zorgt voor een rustige uitstraling. Bovendien komt de rechthoekige vorm terug in de houten vloer! Hiermee creëer je eenheid en een rustige look.

Voor een mooie overgang tussen de deurlijst en de plint kun je kiezen voor een zogenoemde plintneut. Zie dezelfde afbeelding een voorbeeld van zo'n neut. Zoals je ziet zorgt het ook meteen voor een chique en tijdloos effect!


N.B. Wie slim is werkt kabels en snoeren weg achter speciale renovatieplinten!

Plintneuten en architraven

Na de basis komt de inrichting

Heb je de basis eenmaal op orde, dan is het tijd voor de inrichting van je huis. Zorg voor goede opbergruimtes. Zeker als je kinderen nog klein zijn, is het belangrijk dat het er een kastje op 'kindhoogte' is. Op die manier geef je je kind de kans om zijn of haar eigen speelgoed te pakken én hopelijk ook weer op te ruimen. Dit is een 'fout' die veel mensen maken: uitgaan van hun eigen lengte. Daardoor is een ruimte soms niet goed afgestemd op kinderen, en dat is jammer.
Als je huis goed in elkaar zit, je inrichting klopt, dan staat niets je meer in de weg om prettig thuis te komen. Goede materialen zorgen voor gemoedsrust. Je hoeft niet bang te zijn dat de plinten loslaten, of dat je deurkozijn beschadigd raakt.

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta