Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

De betonlook gietvloer is niet weg te denken uit de interieurwereld. Steeds meer woningen worden voorzien van deze bijzondere vloeren. Dat is niet voor niets, want een woonbeton biedt veel voordelen, past bij ieder interieur en ziet er bovendien prachtig uit. Ben je benieuwd naar deze vloeren? Ontdek hier wat een betonlook gietvloer is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een betonlook gietvloer?

Een betonlook gietvloer is een vloer die met een speciaal cementmengsel gemaakt wordt, vandaar ook wel cementgebonden gietvloer genoemd. Dit dunne mengsel bevat beton en wordt gelijkmatig, in meerdere lagen, over je ondervloer gegoten. De vloeistof zal zichzelf egaliseren en daardoor voor een erg strak eindresultaat zorgen. De betonlook gietvloer is een goed alternatief voor iedereen die een betonnen vloer wil, maar niet de ruimte heeft om een hoge vloer aan te leggen. Gietvloeren kunnen juist erg dun aangelegd worden, waardoor ze ideaal zijn wanneer je weinig ophoogruimte hebt. Je eindigt met een vloer met een echte betonlook, maar dan zonder de nadelen die beton biedt.

De voordelen van woonbeton

Er zijn verschillende redenen om een betonlook gietvloer te kiezen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Volledig naadloos: betonlook gietvloeren staan bekend om hun strakke design. Er zijn geen bultjes of oneffenheden in de vloer te vinden en je hoeft nooit te worstelen met het schoonmaken van naden.
  • Makkelijk schoon te maken: deze vloeren absorberen geen vocht en kunnen dus nat worden schoongemaakt. Stof kan zich bovendien nergens verstoppen. Dat maakt zuigen en dweilen enorm eenvoudig.
  • Comfortabel: je zou zeggen dat een betonlook gietvloer hard en koud aanvoelt, maar deze vloeren zijn licht elastisch. Hierdoor voelen ze juist zachter en warmer aan dan een volledig betonnen vloer.
  • Duurzaamheid: heb je eenmaal woonbeton in je huis aangelegd? Dan weet je dat je jarenlang vooruit kunt. Dit materiaal beschadigt niet snel en blijft lang mooi.
  • Veel kleuren: Het leuke aan een betonlook gietvloer is dat je de kleur kunt personaliseren. Je kunt iedere mogelijke tint kiezen en soms zelfs spikkels of andere details aan de vloer toevoegen.

Plinten inspiratie

De nadelen van een woonbeton

Helaas komt geen enkel type vloer zonder nadelen. Dat geldt ook voor een betonlook gietvloer. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

  • Vlekgevoelig: knoei je wijn of koffie op de vloer? Haal dit dan zo snel mogelijk weg, want er ontstaan snel vlekken op een gietvloer van beton.
  • Aanlegtijd: het leggen van een betonnen gietvloer neemt veel tijd in beslag, vooral omdat iedere laag moet drogen. Het hele proces kan tot vijf dagen duren.
  • Prijs: betonlook gietvloeren horen bij de duurdere opties, maar de lange levensduur staat daar wel weer tegenover.

Plinten voor je betonlook gietvloer

Een strakke afwerking zorgt ervoor dat je vloer het beste tot zijn recht komt. Kies hiervoor de juiste plinten. Dit maakt de overgang van de vloer naar de muren namelijk een stuk netter. Plinten hebben bovendien een beschermende functie. Natuurlijk zorgen de juiste plinten ook voor een bepaalde charme. Zo brengen de houten plinten van Gekophout.com een warme tint in huis, waardoor je gietvloer knusser oogt. Door voor het juiste houttype te kiezen, kun je bovendien mooie samenhang creëren tussen je meubilair en je vloer. Ga je dus een betonlook gietvloer leggen? Vergeet dan niet om mooie plinten uit te kiezen op www.GekOpHout.com 

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta