Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

De kleur van je vloer kan je inrichting van je interieur bepalen. Voordat je je woonkamer gaat stijlen is het belangrijk om te weten welke woonstijl het beste bij jou past, zodat je de juiste vloer bij het stijlen van je woning kunt uitkiezen. Wil je balans in je woonkamer dan is het mooi om te werken met contrast.

Zorg voor contrast bij het inrichten van je interieur

Wil je een lichte vloer of ligt er al een vloer met een lichte tint in je woning dan is het fijn om te werken met contrast. Bij een lichte vloer kun je donkere kleuren aanpassen op de muur of de kleur op een speelse manier terug laten komen in je meubels. Een donkere kleur op de wand kan beste wel spannend vooral als je niet gewend bent om kleur op de muur toe te passen. Tocht kan een muur geverfd in donkere kleuren een mooie moderne of luxe uitstraling geven.

Voordelen donkere muur

Een donkere muur is niet voor iederéén een zelfsprekende kleur om op de muur te doen. Veel mensen zijn bij het stijlen van het interieur bang dat de woonruimte kleiner wordt. Zelfs in een kleine hal kan een donkere hal goed uitpakken mits er genoeg natuurlijk licht of verlichting door middel van spots of sfeerverlichting aanwezig is.  Een donkere muur heeft meerdere voordelen:

  • Een donkere wand in combinatie met een lichte vloer zorgt voor sfeer
  • Een donkere muur zorgt voor diepte in je interieur
  • Een donkere muur geeft je kamer een luxe uitstraling en het is weer eens wat anders dan een standaard witte muur

Plinten maken je vloer compleet

De vloer is pas compleet als je er mooie plinten bij plaatst, een mooie afwerking wil immers iedereen. Door een plint te plaatsen zorg je ervoor dat de ruimte van vloer naar muur mooi is afgewerkt. Bij het plaatsen van een vloer blijft er altijd wat ruimte over aan de buitenkant omdat de houten vloer kan uitzetten. In de praktijk is het niet mooi om tegen de witte rand aan te kijken en daarom is je vloer pas compleet met een mooie bijpassende plint.

Wil je ook een mooie overgang van muur naar deurkozijn, zodat ook hier de naden niet zichtbaar zijn dan kun je in je interieur sfeervolle architraven plaatsen. Architraven ook wel deurlijst of sierlijst genoemd zorgen voor een mooie overgang van wand naar kozijn. Of je nu een moderne woonstijl hebt of een industrieel interieur voor elke woonstijl zijn er bij GekopHout.com bijpassende plinten en architraven te vinden.

Plinten en architraven

Wil je het plaatje compleet hebben en ook een mooie overgang van tussen de plint en de deurlijst ook wel de architraaf genoemd dan een plintneut ideaal. Vaak wordt er gekozen voor een plintneut die iets hoger is dan de plint en iets breder dan de deurlijst. Voor deze lichte vloer hebben we gekozen voor een donkere variatie, om ook hier het contrast weer duidelijk te laten terugkomen. Je woning straalt op deze wijze rust uit omdat de plinten en architraven mooi op elkaar zijn afgesteld. In combinatie met de plintneuten heb je een prachtige vloer met een fraaie afwerking.

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta