Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Een van de dingen waar je in je verlof en tijdens je zwangerschap naar uit kunt kijken is het inrichten van de babykamer. Een fijn kamertje in huis om mee bezig te zijn. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig in de babykamer en hoe maak je er een fijne kamer van? In deze blog lees je de tips, zodat je straks meteen aan de slag kunt gaan.

Welke meubels heb je nodig?

Bij het inrichten van de babykamer heb je natuurlijk meubels nodig. Hieronder staan de vier belangrijkste meubels op een rijtje:

  • Een commode is wel zo fijn, het liefst een met lades zodat je luiers, billendoekjes, hydrofiele luiers en kleding kwijt kunt. Schaf meteen een aankleedkussen aan waarop je baby lekker kan liggen tijdens het verschonen.
  • Naast de commode is een wiegje of ledikant een must, zodat je baby straks heerlijk kan gaan slapen.
  • Een kledingkast is ideaal voor de lieve kleine kleertjes van je baby. Hierbij kan het handig zijn om voor een hang gedeelte en lig gedeelte te kiezen. Zo kunnen de schoentjes straks bijvoorbeeld op de planken staan en de kleding hangen.
  • Een fijne stoel om in te voeden. Ideaal tijdens de borstvoeding of flesvoeding in de nacht.

De babykamer inrichten

Nu je weet welke meubels je nodig hebt in de babykamer kan het inrichten beginnen. Maar voordat je de meubels kunt neerzetten kun je beste eerst de ruimte onder handen nemen. Het is gemakkelijker om dat nu te doen, dan wanneer alle meubels al in de ruimte staan. Ben je tevreden over de vloer of kies je liever voor vloerbedekking of laminaat bijvoorbeeld? Breng op de muren een nieuwe kleur verf aan of behang de muur met een vrolijke print. Zo creëer je gemakkelijk en eenvoudig een vrolijke en gezellige sfeer in de babykamer. Leg vervolgens een vloerkleed voor de commode zodat je voeten tijdens het verschonen in de nacht warm blijven. Kies voor fijne donkere gordijnen, zodat je ook in de zomer een koele babykamer hebt. Hang een klamboe op boven het babybedje. Ook kunnen planken aan de muur voor boeken, schilderijtjes of fotolijstje niet ontbreken.

Inspiratie architraven in de kinderslaapkamer

Gebruik plinten en architraven

Maak de babykamer helemaal af met mooie plinten langs de muren en architraven om de deur heen. Het maakt echt een enorm verschil voor het resultaat. Met mooie plinten aan de muur, komt je kleur verf of behang een stuk mooier uit. En met een architraaf langs de deur, ook wel sierlijst genoemd, zorg je ervoor dat er een naadloze overgang is tussen deuren en kozijnen. Zo zijn eventuele kieren meteen netjes weggewerkt én ziet het er ook nog eens chique uit. De sierlijsten en plinten zijn gemaakt van een hoge kwaliteit MDF en zijn vochtwerend. Een leuke bijkomstigheid is dat de sierlijsten overschilderbaar zijn in elk gewenste kleur. Hierdoor kun je ze helemaal aanpassen naar je eigen wens, zodat ze perfect passen in de babykamer. Met de juiste plinten en architraven oogt de babykamer meteen af.

Hopelijk kun je met deze tips meteen aan de slag, zodat de babykamer in no time klaar is voor gebruik.

 

Copyright © 2024 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta