Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Interieur is de algemene benaming voor de binnenkant van een object, maar is ook heel sfeerbepalend en van invloed op ons algemeen welzijn. Het interieur heeft namelijk invloed op je humeur. Zo kan het gebruik van lichte kleuren en etnische invloeden zorgen voor een relaxte atmosfeer, waar je kunt rusten of juist verbinden door samenzijn. Wil je een ruimte creëren om bijvoorbeeld tot inspiratie en productiviteit te komen, dan is het gebruik van levendige kleuren en natuurlijke materialen aan te raden. Dit stimuleert namelijk concentratie en ingeving. Maar niet alleen het gebruik van kleur en materiaal speelt een belangrijke rol. Ook de keuze van accessoires en decoratie kan een interieur maken of kraken!

Een ruimte optisch breder of groter laten lijken

Door een ruimte aan de te kleden voeg je sfeer en persoonlijkheid toe. Maar met een bonte verzameling items die je hebt verzameld tijdens je reizen, lijkt een ruimte al snel kleiner. En ook een simplistisch interieur zonder poespas kan ogenschijnlijk druk lijken door niet voldoende aandacht te besteden aan de details. Je kunt een ruimte namelijk eenvoudig optisch groter of kleiner laten ogen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van plinten in dezelfde kleur als de muur en architraven (deurlijsten) in een tint donkerder of lichter dan de deur. Zo laat je de ruimte namelijk optisch hoger ogen en zorg je eenvoudig voor meer harmonie en sereniteit.

Maak gebruik van architraven, plinten en plintneuten

Wil je een ruimte juist breder laten lijken? Geef de deur dan dezelfde kleur als de muur en maak gebruik van plinten die lichter of donkerder zijn. Een rechte plint is de meest verkochte plint, maar ook een decoratieve of massief houten plint kan veel karakter toevoegen. Ook met een architraaf kun je een sfeervolle uitstraling aan de ruimte geven. Kies voor een strakke sierlijst om je interieur een ruimtelijk gevoel te geven of ga juist voor een typische jaren '30 deurlijst. Met de juiste plintneut zorg je ten slotte voor een mooi overgang tussen de plint en deurlijst. Schenk ook zeker aandacht aan het materiaalgebruik. Kies je bijvoorbeeld voor hout, fineer of MDF? Wellicht lijken dit onbenullige details, maar het zijn juist de kleine dingen die ervoor zorgen dat iets een geheel en passend is.

Plinten en architraven

Persoonlijke items als finishing touch

Sfeer en persoonlijkheid kun je namelijk op verschillende manieren toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor fotobehang, een bijzondere muurschildering of betegel een complete wand met een gave print. Maar vergeet ook je deurklinken, lichtschakelaars en stopcontacten niet! Met raambekleding, kussens en plaids van luxe stoffen geef je bovendien een finishing touch aan je interieur. De echte kers op de slagroomtaart zijn natuurlijk enkele persoonlijke items. Wees niet bang om iets van jezelf te laten zien en durf gerust te mixen en matchen. Met planten en bloemen zet je natuurlijk de puntjes op de i om je interieur echt te laten resoneren met wie je bent. Want alleen wanneer jij jezelf prettig in een ruimte voelt, zul je er thuis voelen.

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta