Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

We zitten er middenin; de herfst. Sommigen van ons moeten er nog even aan wennen, anderen vinden het heerlijk. Elk seizoen heeft zijn charmes en dus ook het najaar. We zitten rond deze tijd van het jaar meer binnen, het wordt vroeger donker en de avonden worden langer. Tijd dus om die woonkamer aan te pakken voor dat heerlijke knusse sfeertje. Hoe je dit in je woonkamer krijgt? Met deze 5 tips!

1. Houten vloer

Omdat hout een natuurlijk product is straalt het warmte uit. Hout in je interieur is dus heel erg belangrijk wil jij dat warme en knusse gevoel krijgen in je woonkamer. Je kunt natuurlijk kiezen voor houten accessoires, maar helemaal goed doe je het met een houten vloer. Kies een warme kleur die tevens vrij neutraal is, zodat je er vanalles op kunt combineren als het om meubels en aankleding gaat. Zo zit je niet aan één stijltje vast. Visgraat is momenteel helemaal hip en ook dit oogt warm en luxe.

2. Bijpassende plinten

Bij een houten vloer horen natuurlijk plinten. Luxe en cosy zijn de hogere plinten. Welke kleur je kiest hangt natuurlijk helemaal af van jouw kleur vloer en jouw woonstijl. Hoge witte plinten zijn in ieder geval altijd goed. Ze ogen luxe en geven ook de warme sfeer mee. Ben je iemand die de industriële trend helemaal te gek vind? Dan kun je ook voor zwarte plinten kiezen.

3. Gordijnen

Heb je jouw houten vloer liggen, dan ben je er nog niet. Welke raamdecoratie heb jij voor jouw ramen hangen? (Houten) jaloezieën zijn natuurlijk heel erg gaaf en kunnen ook sfeer geven, maar echt die warmte krijg je enkel en alleen met gordijnen. Gelukkig kun je beiden met elkaar combineren, want je kunt ook kiezen voor siergordijnen. Dit zijn gordijnen die je niet helemaal dicht kunt schuiven, maar die enkel ter decoratie dienen. Het geeft ook weer dat gezellige effect aan jouw woonkamer.

Plinten en architraven

4. Let there be light

Met licht kun je elk sfeertje maken dat je wilt. Het is dus zeker een goed idee om een goed lichtplan op te stellen. Vraag hiervoor desnoods de hulp van een pro, want met goed licht heb jij zo die gezellige sfeer te pakken. Je hebt namelijk praktisch licht (licht dat nodig is om een boek te lezen of om te werken) maar ook sfeerverlichting. Beiden zijn essentieel!

5. Sfeermakers

Tot slot de aankleding. Jouw woonkamer gezellig maken doe je met de echte sfeermakers. Denk aan een goed stel kussens op de bank, dat ene mooie vloerkleed en een paar heerlijke geurkaarsen. Zet ook niet al te veel tierelantijntjes neer, want hierdoor wordt het vaak een drukke bedoeling en kun je dat fijne relaxte sfeertje breken. Kies een paar goede accessoires voor erbij, zoals een mooie vaas met elke week verse bloemen, een toffe kandelaar en misschien een bepaald pronkstuk. Hou het daar dan ook echt bij en geniet! Hiermee is dat cosy sfeertje zo gezet en kun jij gaan genieten van heerlijke lange herfstavonden!

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta