Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

wij leveren de gehele zomervakantie

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Witte plinten: Een trendy omlijsting voor het interieur

Rechte plintenNieuwe schoenen voor de inrichting? Wat een uitstekend idee. Fris en vernieuwend, trendy en modern. Waarschijnlijk borrelt nu de vraag op: 'wat hebben die nieuwe schoenen met mijn interieur te maken?'. Technisch bekeken inderdaad niet veel; het gaat hier niet om een nieuw paar sneakers of pumps. In dit geval betreffen het de moderne MDF plinten. Het laagste gedeelte van de mens wordt voorzien van een zekere omlijsting en krijgt regelmatig complimenten. 'Waar heb je die schoenen gekocht? Die maken het totaalplaatje echt af!'. Waarom zouden we deze zelfde afwerking dan niet toepassen in het eigen interieur? De witte MDF plinten beschikken niet alleen over een moderne en verfrissende uitstraling; het contrast tussen de muur en de vloer wordt op subtiele en verfijnde wijze benadrukt zonder er een opzichtig geheel van te maken. Naast het voordeel dat de vloer hier een stijlvolle omlijsting mee krijgt, kunnen ook de kleine oneffenheden tussen de muur en de vloer subtiel worden verborgen. Een kleine ingreep met een hoge toegevoegde waarde.

Witte rechte plinten


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
557090120150190220
12      
15    
18    

 

Wit of toch een kleurtje?

Kraalplinten'De eerste indruk is belangrijk', 'een verzorgde uitstraling'; het zijn de clichématige zinnen die we regelmatig horen als het op onszelf en de medemens aankomt. Het zijn deze vastgeroeste begrippen waar een grote waarde aan wordt gehecht en dat is zeker niet onterecht. Dat we dit terug willen brengen in het interieur zit dus in feite in onze 'natuur'. Zorgvuldig worden keukens gekozen, muren in diverse tinten geschilderd en vloeren met uiterste precisie van de vakman gelegd. Deze bovengenoemde basiselementen vormen het fundament van het interieur; juist daarom verdient het een eigentijdse en verfijnde afwerking. De details kunnen namelijk het geheel net dat éne extraatje meegeven dat het verschil kan maken tussen een 'gewoon' en een 'wow'-interieur. Om een bepaald effect te kunnen bereiken, is het verstandig te bekijken welke kleuren vooral wel en zeker niet binnen het interieur passen. Wit is altijd een goede keuze; het is neutraal, fris en past bij ieder type vloer. Mag de plint wel een kleurtje hebben? Dan is het aan te raden goed naar de al bestaande tinten binnen het interieur te kijken. Felle kleuren zijn vaak te opzichtig en kunnen een afstotend effect hebben; door hun aanwezigheid wordt het snel 'too much'. Mag het toch wel iets hebben? Dan zijn de rustige en zachte varianten van de felle kleuren goede opties. Zo staan onder andere grijs en mintgroen elegant bij verscheidene houtkleuren. Mag de plint een kleurtje hebben, dan is een tint uit het al bestaande kleurenpalet van het interieur een verstandige keuze. Mocht er toch nog een twijfel bestaan, dan is wit het meest veilig en succesvol.

Witte kraalplinten (RAL 9010)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
7090115120150
12    
15  
18  

 

Goedkope of dure plinten?

Luxe plintenEén van de grootste misverstanden in de wereld van mode en interieur zou neerkomen op het idee dat alleen met hoge prijzen een chique en stijlvolle uitstraling bereikbaar zou zijn. Grote onzin onnatuurlijk, want 'stijl' kent namelijk geen prijs, dat wordt gecreëerd. Een elegant interieur is voor iedereen, ook diegenen met een minder ruime portemonnee, te bereiken. Voor MDF plinten geldt dit evenzo; deze zijn al te koop voor een laag prijsje. Hoe hoger de prijs, hoe luxer de uitvoering, qua detailafwerking, van de plint mogelijk kan zijn. Maar, ook hier staat de eventueel 'luxe' uitvoering niet gelijk aan een 'klasse-uitstraling'; ook een egale plint met een lage prijs kan voor een prachtig contrast tussen de vloer en muur zorgen. Een chique vormgeving kan namelijk ook in de eenvoud zitten. Het is absoluut aan te raden om tevens naar de kwaliteit van de plint, met een hoge of lage prijs, te kijken. Oneffenheden en of mankementen worden nu eenmaal helaas snel, ook door buitenstaanders, snel opgemerkt. Wordt er net iets meer besteed, dan is de kans op goede kwaliteit, ook op de lange termijn, vaak net wat meer gegarandeerd. Goedkoop hoeft zeker geen duurkoop te betekenen, maar is wel iets om in het achterhoofd te houden. 


Luxe plinten (RAL 9010)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
90120150
12  
15
18

 

Het gemak dient de mens

Monument plintenEen stijlvol en verfijnd interieur, daar worden we allemaal een stukje gelukkiger van. Een mooi afgewerkt contrast tussen de vloer en de muur kan hier een waardevolle en elegante bijdrage aan leveren. Klassiek of modern, wit of gekleurd, hout of tapijt; bij ieder type interieur kunnen diverse MDF plinten de vloer een prachtige omlijsting bieden. Het huis stijgt, mede door deze eenvoudig luxe afwerking, wat meer in waarde en geeft ook de totale uitstraling meer cachet. En kiest u voor witte pliinten, dan kunt u hieronder meteen een keuze maken uit onze selectie witte plinten met kleur RAL 9010. Dat scheelt meteen weer een schilderbeurt. Het gemak dient de mens.


Monument plinten (RAL 9010)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
120150190
15    
18  


Old English plinten (RAL 9010)


Old English plinten
Hoogte (mm)
Dikte (mm)
120150190
15    
18  

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina