Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Wil jij je woning graag opknappen zonder je hele huis leeg te halen? Net even die frisse look aan je huis geven zonder er meteen een hele verbouwing van te maken? In dit artikel lees je drie handige tips om je woning op te knappen met relatief kleine aanpassingen en dus ook met een kleiner budget.

Vervang de plinten

Heb je nog oude, misschien wel versleten plinten in je huis? Zonde, want plinten bepalen echt mee de look en feel van het huis. In veel huizen wordt er weinig aandacht aan de plinten geschonken, zelfs in nieuwbouwhuizen! Behalve dat plinten veel tocht tegen kunnen houden, zorgen ze ook echt voor een warme sfeer.

Wanneer je plinten nog redelijk goed zijn maar alleen de verf niet meer mooi is, dan hoef je de plinten niet volledig te vervangen. Een likje verf doet wonderen!

Indien de plinten te beschadigd zijn, ontkom je er eigenlijk niet aan om ze te vervangen. Plinten vervangen is geen simpel klusje: er komt vaak behoorlijk wat werk bij zitten om ze goed los te krijgen zonder de muren te beschadigen. Daarnaast moet je erop letten dat er mogelijk ook elektriciteitskabels door de plinten lopen, dus ga niet te grof te werk.

Welke plint je kiest is natuurlijk heel persoonlijk. Voor een moderne look kun je het beste voor gladde plinten gaan. Wil je juist meer een klassieke look in huis creëren, dan is bijvoorbeeld een kraalplint mooi. Deze hebben een meer authentieke uitstraling.

Verf de muren

De tweede tip die we je mee willen geven voor het opknappen van je woning zonder flink uit te pakken is het verven van de muren. Het enige dat je hoeft te doen is de meubels van de muur afschuiven. In één of twee dagen moet je een huiskamer zeker kunnen redden, dus het kost je niet al teveel tijd. En dat voor een resultaat dat ontzettend veel doet voor de uitstraling van je huiskamer.

Wat betreft kleuren: ook hier geldt dat de keuze heel persoonlijk is. Het is in ieder geval verstandig om te kijken naar de rest van het huidige interieur. Heb je een donkere vloer en donkere meubels? Dan is een donkere kleur op de muur misschien niet zo’n handige keuze. Maar heb je juist een heel licht interieur, dan kan één donkere muur hier mooi op af steken.

Plinten en architraven

In een moderne inrichting zie je steeds vaker strakke vormen op de muur geschilderd, of gebruik van twee kleuren op één muur. Dit ziet er misschien moeilijk uit, maar je kunt dit simpel doen door op de muur met schilder tape af te plakken wat je de ene kleur wil. Laat deze kleur eerst helemaal goed opdrogen voordat je verder gaat met het andere gedeelte van de muur.

Vervang de radiatoren

Heb je nog van die oude radiatoren onder de vensterbank? Dat zorgt al gauw voor een klassieke en ouderwetse look in huis. Al eens nagedacht over een designradiator? Je kunt je oude radiatoren vervangen door een of twee designradiatoren. Deze radiatoren zijn slank en misstaan absoluut niet in een moderne inrichting. Sterker nog, ze bieden zelfs een meerwaarde aan je interieur!

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta