Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor een houten vloer in hun huis kiezen. Hout is namelijk duurzaam, wat natuurlijk goed voor het milieu is en tevens goed voor de portemonnee. Daarnaast isoleert een houten vloer goed en brengt het sfeer in je huis. Het is bovendien makkelijk om een houten vloer te combineren met verschillende soorten interieurs. Een houten vloer past bij een kleurrijk interieur en bij een rustig interieur. Er zijn tegenwoordig namelijk behoorlijk wat verschillende soorten hout die gebruikt worden voor houten vloeren, zodat er altijd wel wat bij zit wat bij je interieur past. Een houten vloer straalt karakter uit en dat is natuurlijk wat je wil hebben in je interieur.

Eikenhout

Een houten vloer van eikenhout is qua kleur een relatief neutrale vloer. Als je dus niet goed weet wat voor houten vloer je wil, dan is eikenhout een goede keuze. Met eikenhout kun je wat betreft de rest van je interieur alle kanten op. Het is dus een relatief veilige keuze. Eikenhout heeft een karakteristieke en rustige uitstraling en past daardoor goed bij een kleurig interieur. Het is geen vloer die qua design overheerst. Je kunt een eikenhouten vloer echter ook prima combineren met een trendy grijswit interieur. Het krijgt dan wel een iets prominentere rol in het interieur, maar ook daarvoor is deze houten vloer geschikt.

Visgraat

Als je wil dat je vloer luxe uitstraalt, dan is een houten visgraat vloer een aanrader. Een houten visgraat vloer is wat prominenter aanwezig in je interieur en draagt dus bij aan de sfeer in je huis. Het brengt je huis echt tot leven. Een visgraat vloer past bijvoorbeeld goed bij een industrieel design, waar veel grijs- en houttinten in voorkomen. Ook hier kun je kiezen voor een eikenhouten vloer, al geeft tropisch hout bij een visgraat vloer een wat klassiekere uitstraling. Wil je nog meer elegantie aan je vloer toevoegen, dan kun je kiezen voor een visgraat parketvloer. En natuurlijk niet vergeten om de vloernaden bij de muren netjes af te werken met mooie plinten.

Verouderd hout

Een nostalgische uitstraling kun je creëren door “verouderd” hout te gebruiken voor je vloer. Dit is natuurlijk geen oud hout van een slechte kwaliteit. Er worden speciale verouderingstechnieken toegepast op het hout, waardoor je vloer een authentieke en nostalgische uitstraling krijgt. Enkele van deze technieken zijn bijvoorbeeld het roken of bezagen van het hout.

Plinten en architraven

Esdoorn

Een wat lichtere houtsoort is esdoornhout. Deze houtsoort is uitermate geschikt voor interieurs met donkere tinten. Door het lichte hout springen de donkere meubelstukken er nog beter uit. Houd er wel rekening mee dat esdoorn hout na verloop van tijd ietwat verkleurt. Het kan dan iets geler worden dan dat het oorspronkelijk was.

Grenenhout

Als je juist een houtsoort met een gele tint wil hebben, dan is grenenhout ideaal voor jou. Het voordeel van grenenhout is dat het relatief goedkoop is. Door de geelachtige kleur breng je een natuurlijk gevoel in huis. Vloeren van grenenhout hebben de uitstraling alsof ze nauwelijks bewerkt zijn. Wel moet je er rekening mee houden dat grenenhout daardoor wat druk kan zijn, omdat het hout verschillende soorten geeltinten heeft. Bij het juiste interieur kan het echter toch voor rust in huis zorgen.

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta