Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Het interieur is op allerlei manieren in te richten en van een bepaalde uitstraling te voorzien. Wilt u bijvoorbeeld een kamer in huis op een sfeervolle manier inrichten dan is een fotowand een uitstekende keuze. Een fotowand is niet alleen sfeervol, maar ook persoonlijk. U hoeft alleen maar de mooiste foto’s te selecteren, te omlijsten en aan de wand te hangen. Uiteraard is het eveneens van belang om de wand achter de foto’s fraai af te werken en aan de onderzijde te voorzien van mooie plinten. Elk onderdeel afzonderlijk komt het beste tot zijn recht als het hele interieur in de woonkamer op elkaar is afgestemd, zoals ook op de meubels en de vloer.

Fotowand aan de muur

Een muur leent zich bij uitstek perfect om een fotowand mee te creëren. U ziet op de afbeelding dat er gekozen is om de muur van zoveel mogelijk foto’s te voorzien. Het is altijd mogelijk om uw eigen invulling eraan te geven, want de getoonde fotowand dient wat dat betreft ter inspiratie.

Inspiratie voor uw eigen fotowand

U heeft op allerlei manieren de mogelijkheid om een eigen fotowand te creëren. Bijvoorbeeld door de keuze maken om voor foto’s in kleur te kiezen en door een selectie uit persoonlijke foto’s te maken, zoals vakantiefoto’s of familiekiekjes. Zo is het eveneens een idee om een sfeervolle inrichting met een fotowand te realiseren door kunstzinnige foto’s uit te kiezen. Of door natuurfoto’s samen te stellen met een sfeervol karakter die rust uitstralen. Naast de selectie van de foto’s is het van belang om rekening te houden met de keuze voor fotolijsten en de kleur ervan. Deze zijn af te stemmen op de wandafwerking, zoals met behang of in een mooie neutrale kleur zoals op de foto is te zien.

Afwerking met plinten

Het lijkt misschien een detail, maar de afwerking van de onderzijde van de fotowand versterkt de sfeervolle inrichting. De plinten spelen een belangrijke rol in de totale uitstraling en sfeer in de woonkamer. U ziet dat er sprake is van een hoge plint met een plintneut die voor een natuurlijke overgang zorgt tussen de plint en deurlijst ofwel architraaf. Dit inspirerende voorbeeld is te volgen, maar u heeft natuurlijk ook de keuze om voor een ander type plint te kiezen voor de omlijsting van uw vloer en afwerking van de onderkant van de fotowand.

Mooie combinatie met plintneuten

Het populairst zijn de plintneuten die net even wat hoger uitkomen dan de plint zelf en net wat breder zijn dan de deurlijst. Bij ons zijn plinten en plintneuten in uiteenlopende hoogtes verkrijgbaar net als dat wij een aanbod hebben met brede en smalle deurlijsten. Plinten, plinten en architraven zijn medebepalend voor de sfeer in huis en zijn te zien als deel van de omlijsting van uw complete fotowand.

Plinten en architraven

Fotowand afstemmen op vloer en meubels

Het is uiteraard mogelijk om het interieur volledig te vernieuwen, maar als u alleen een fotowand wilt aanbrengen dan is het belangrijk om deze af te stemmen op de aanwezige vloer en meubels. Door de fotowand met foto’s in kleur of zwartwit inclusief de keuze voor lijsten en kleur ervan net als die van de muur af te stemmen, ontstaat er een indrukwekkende eenheid. De inrichting is dan echt sfeervol te noemen.

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta