Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Wanneer je je woning gaat decoreren en inrichten, ben je misschien vooral bezig met welke kleur er op de muur moet komen of waar het nieuwe bankstel het beste kan staan. Het is belangrijk om de details niet over het hoofd te zien. Deze maken je woning namelijk helemaal af en zijn bepalend voor de sfeer en stijl van je huis. Plinten, deurlijsten en neuten komen in talloze stijlen en kun je op de meest uiteenlopende manieren combineren. Ontdek de kracht van deze sierlijke details en zet de puntjes op de i in je woning.

De juiste plint voor ieder interieur

Modern, landelijk of juist klassiek: het maakt niet uit wat je interieurstijl is, want er is altijd wel een plintsoort die bij je past. De ingetogen stijl van een strakke, rechte plint past bij ieder interieur. Ze ogen modern en gaan moeiteloos samen met industriële deuren, maar zijn neutraal genoeg om sierlijk lijstwerk rondom je deuren te laten stralen. Een klassieke monumentenplint misstaat juist niet in een jaren 30 woning. Deze exemplaren laten het historische karakter van de woning naar voren komen.

Met de kleur van plinten kun je verschillende kanten op. Sommigen passen de kleur het liefste aan aan de kleur van de vloer, bijvoorbeeld met neutrale houttinten. Dat zorgt voor een rustig ogend geheel. Op de foto zie je juist dat de plint dezelfde kleur heeft als de deurlijst en neut. Dat maakt de omlijsting een mooi geheel, dat tegelijkertijd goed samengaat met de vloer en muur. Wit is bovendien een veilige optie die prachtig staat bij muren in zachte kleuren.

De kracht van een sierlijke deurlijst

De deuren in jaren 30 woningen zijn vaak echte blikvangers, versierd met elegante panelen en prachtig glaswerk. Deze deuren verdienen dezelfde omlijsting als een kunstwerk. Ook hier kun je meerdere kanten op. Accentueer het klassieke karakter van de deuren met monumentale of barokke deurlijsten. Deze lijsten gaan moeiteloos op in de deur, vooral wanneer je lijsten in dezelfde kleur als je deuren uitkiest. Zo zie je bij de foto dat de afwerking van de deuren prachtig is dankzij de subtiele sierlijsten in een bijpassende witte kleur.

Bij moderne woningen wordt er vaker de keuze gemaakt om een contrasterende deurlijst te installeren. Zo zijn donkere kleuren als zwart en donkerbruin in trek, vooral bij industriële woningen. Deze stijl past vooral bij meer ingetogen deuren, bijvoorbeeld met een vlakke afwerking of gemaakt van glas. Zo is niet de deur, maar de lijst de ster van de show. Een strakke, egale vorm past het beste bij deze stijl.

Plintneuten en architraven

De neut: hét detail om niet over het hoofd te zien

Een neut maakt de overgang van de deurlijst naar de plint naadloos. Dit is het detail dat vaak over het hoofd gezien wordt, maar je woning de perfecte afwerking geeft. In de meeste gevallen kies je voor een neut die net wat hoger is dan de plint en breder dan de deurlijst. Dat geeft het complete lijstwerk een mooi accent. Ben je juist een liefhebber van strak en modern? Dan is een naadloze overgang van de plint naar de neut en de deurlijst misschien wat je zoekt.

Ook voor neuten geldt dat ze in meerdere stijlen verkrijgbaar zijn. De rechte neut past bij ieder interieur. Hij accentueert sierlijke monumentplinten, maar past ook moeiteloos bij een moderne deurlijst en plint. Wanneer je op zoek bent naar een elegantere oplossing, is een ongelijkzijdige neut een uitstekende optie. Deze loopt schuin af en geeft de gehele omlijsting een subtiele flair.

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta