Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Home / Inspiratie

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke vloer, dan is een marmoleumvloer er een die je zou moeten hebben. Marmoleumvloeren zijn erg populair en worden zowel in woningen als in bedrijfsruimtes gelegd. Ze zijn te verkrijgen in allerlei kleuren, zodat ze goed binnen elk interieur passen. Wat zijn de voordelen en de nadelen van deze soort vloeren?

Kleuren

Een van de belangrijkste voordelen van deze soort vloeren is dat ze te verkrijgen zijn in diverse designs. Het maakt dus niet uit of je de voorkeur geeft aan een klassiek interieur of misschien op zoek bent naar een vloer die goed past bij een modern interieur. Doordat er zoveel keuze is uit verschillende kleuren en designs, is er voor elke kamer (behalve de badkamer) en voor elk interieur wel een geschikte marmoleumvloer te koop.

Milieuvriendelijk

De vloer is volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Voorbeelden van ingrediënten die te vinden zijn in een marmoleumvloer: zaagsel, gemalen kurkstof en lijnolie. De rug van de vloer wordt vaak gemaakt van jute. Deze materialen zorgen voor minder belasting op het milieu. Wanneer je de vloer niet meer wilt, dan kan deze volledig biologisch worden afgebroken. Deze vloer is hiermee milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een vloer die gemaakt is van PVC of vinyl.

Een lange levensduur

Marmoleum heeft een lange levensduur. Zo gaat het materiaal maar liefst veertig jaar mee! Een speciale coating beschermt het marmoleum tegen krassen en slijtage. Daarnaast is de kans op verkleuring door zonlicht ook erg klein, doordat deze coating ook bescherming biedt tegen uv-stralen. Met goed onderhoud blijft de vloer nog langer mooi. Een van de belangrijkste zaken waarmee men rekening moet houden, is dat er geen stilstaand water op de vloer mag liggen. Dit water zal dan in de vloer trekken en deze beschadigen.

De nadelen van marmoleum

Naast de vele voordelen, kent marmoleum ook wat nadelen. Zo is water de grootste vijand van de vloer. Alhoewel je de vloer makkelijk af kunt nemen met een vochtige doek, is het zeker niet de bedoeling dat er stilstaand water op de vloer blijft liggen. De vloer is namelijk niet waterdicht. Wanneer er stilstaand water op de vloer ligt, is het mogelijk dat dit water in de vloer trekt en voor vervorming zorgt. Daarom is het ook niet aan te raden om marmoleum in de badkamer te leggen. Een ander nadeel is dat er geen oneffenheden in de basisvloer mogen zitten. Hierdoor is het niet mogelijk om marmoleum op iedere basisvloer te leggen. Wanneer er oneffenheden zouden zitten in de basisvloer, dan zouden deze oneffenheden ook te zien zijn in de marmoleumvloer. Dit ziet er niet mooi uit en daarnaast verkort dit de levensduur van de vloer. Als je op zoek bent naar een mooie en praktische vloer, is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in een marmoleumvloer.

Plinten-vloerbedekking

Hygiëne

Doordat marmoleum van natuurlijke ingrediënten is gemaakt, zijn er ook antibacteriële eigenschappen aanwezig. Bacteriën kunnen zich hierdoor niet verspreiden. Dit maakt de vloer hygiënisch en vandaar dat je dit soort vloeren ook altijd tegenkomt in ziekenhuizen, zorginstellingen en kinderdagverblijven.

Geluid

De vloer zorgt voor een goede demping van contactgeluiden. Dit komt, doordat de onderlaag van kurk is gemaakt. Deze positieve eigenschap maakt een marmoleum vloer ideaal voor in een appartementencomplex.

Mooie afwerking met plinten

Een marmoleumvloer is een hele nette vloer. Doordat het zo makkelijk schoon te maken is en daarnaast ook mooi afgewerkt kan worden met bijpassende plinten, ligt deze vloer er altijd strak bij. Houd er wel rekening mee dat je de plinten het beste kunt laten leggen door een professional, zodat er bijvoorbeeld ook rekening kan worden gehouden met de verspreiding van warmte van de vloerverwarming. Marmoleum is bijvoorbeeld ook af te werken met plakplinten. Dit zijn speciale plinten waar je geen spijkers of lijm voor nodig hebt om deze plinten te bevestigen. Deze plinten zijn namelijk voorzien van een handige plakstrip.

Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta