Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Als u kiest voor parket of een houten vloer, krijgt u ook te maken met de keuze hoe het hout moet worden afgewerkt. Voor veel mensen is dit een van de lastigste keuzes die gemaakt moeten worden. Hieronder treft u een overzicht van de mogelijkheden die u als afwerking op uw vloer kunt toepassen, met daarbij de voor- en nadelen van de behandeling.

Lak

Kiest u voor lak, dan kunt u kiezen voor een hoogglans, zijdeglans of zelfs een heel matte lak. Een hoogglans-lak (de naam zegt het al) maakt u vloer glanzend, een zijdeglans-lak neigt meer naar het matte en een hele matte lijkt puur natuur. Afhankelijk van de mate waarop geleefd wordt op de houten vloer, zal deze één keer in de 10 of 13 jaar opnieuw geschuurd en gelakt moeten worden. Dit is geheel afhankelijk hoe intensief erop de vloer geleefd en hoe de vloer onderhouden wordt. Nadeel van een gelakte parket- of houten vloer is dat beschadigingen niet of slechts zeer moeilijk ter plaatse zijn bij te werken. Pas als de vloer in zijn geheel onder handen genomen wordt, zal een kras of beschadiging verdwijnen.

->Naar alle lakken

Olie

Een andere mogelijkheid is olie. Olie geeft eveneens een heel natuurlijk resultaat, maar zal de kleur van de vloer wel donkerder maken. Eén en ander is natuurlijk afhankelijk van de houtsoort. Olie maakt de vloer niet vochtbestendig. Als u vocht heeft gemorst op de vloer, dient u dit te verwijderen om vlekken te voorkomen. Een houten vloer in de keuken adviseren wij niet in de olie te zetten. Lak of Hardwax-olie is wel een goede afwerking voor in de keuken.

Olie is een niet-glanzende afwerking en ook makkelijk ter plaatse bij te werken. Voor een optimale bescherming dient u de vloer wel gemiddeld 1 keer per jaar opnieuw in de (onderhouds)olie te zetten.

Wax

Naast genoemde afwerkproducten kunt u de vloer natuurlijk ook in de wax zetten. Wax heeft een chique uitstraling, maar moet wel goed bijgehouden worden. In de praktijk betekent dit dat u de vloer 2 tot 3 keer per jaar opnieuw in de wax moet zetten.

Hardwax-olie van Rubio Monocoat

Feitelijk is hardwax-olie niets anders dan een combinatie van olie en was. Hout behandeld met hardwax-olie heeft een natuurlijkere uitstraling dan een gelakte vloer. Bovendien wordt het contrast in de plank (nerven, noesten, vlamtekening) wat groter waardoor het hout een beter tot zijn recht komt. Een groot voordeel van hardwax-olie is dat deze ter plaatse is bij te werken, zodat krassen en beschadigingen makkelijk kunnen worden weggewerkt. Tevens houdt de was het indringen van vocht tegen, waardoor deze vloer redelijk goed bestand is tegen morsen van vocht op de vloer.

Ook voor hardwax-olie geldt dat gemiddeld na 10 tot 13 jaar de vloer in zijn geheel onder handen moet worden genomen. Hardwax-olie is in diverse kleurpigmenten te krijgen waardoor je de vloer geheel kunt afstemmen op het interieur.

GekOpHout heeft de voorkeur voor de hardwax-olie van Rubio Monocoat. Dit is een hardwaxolie die in 1 laag het hout kleurt en beschermt door een verankering met de eerste microns van het hout. Hierdoor ontstaat een duurzame en slijtvaste verbinding. Er zijn veel verschillende kleuren hardwax-olie verkrijgbaar. De kleuren zijn allemaal transparant en geven een intens kleurverdiepend effect, waardoor de natuurlijke uitstraling van hout nog meer tot zijn recht komt.

->Naar Rubio Monocoat Oil Plus

 

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina