Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Wanneer welke ondervloer gebruiken?

Een geschikte ondervloer is ten eerste afhankelijk van de soort vloer die erop gelegd gaat worden, maar ook zeker van de ondergrond/werkvloer. Tevens is het belangrijk of de ondervloer voor op de begane grond, verdieping of appartement is en/of op vloerverwarming gelegd moet worden.

1. Ondervloeren voor zwevende vloeren en laminaat

Voor het leggen van zwevende vloeren (multiplank) en laminaat kunt u kiezen uit diverse ondervloeren op rol en ondervloer platen.

De ondervloeren bestaande uit platen hebben het beste egaliserende vermogen. Ideaal dus als de ondergrond niet vlak is. Tevens wordt een platen ondervloer gekozen als de vloer op hoogte moet worden gebracht. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De ondervloerplaten worden niet gebruikt in combinatie met vloerverwarming, omdat de isolatiewaarde te hoog is en dus te weinig warmte doorlaat.

Om er zeker van te zijn dat de vloer voldoende warmte doorgeeft en er geen noemenswaardige verliezen zijn, wordt er algemeen gesteld dat de combinatie van materialen boven de vloerverwarming een isolatiewaarde (R) mag hebben van maximaal 0,14 m2K/W in geval van hoofdverwarming (zie voorbeeld beneden). Voor bijverwarming geldt een maximale waarde van 0,18 m2K/W. Een lagere totale isolatiewaarde resulteert in een kortere opwarmtijd. Een hogere totale isolatiewaarde resulteert in een langere opwarmtijd en kan in sommige gevallen tot verlies van warmte leiden. Zoals fabrikanten van vloerverwarmingssystemen meestal zelf ook aangeven, is men bij de bepaling van de maximale totale isolatiewaarde er vanuit gegaan dat de verwarming gedurende het koude seizoen continu in werking blijft. De totale isolatiewaarde is te berekenen door de isolatiewaarde van de ondervloer en die van de houten vloer of laminaatvloer bij elkaar op te tellen.

3. Ondervloeren voor half zwevend leggen

Elastilon Basic en Strong 

Is een elastisch en veerkrachtig foam van 3 mm dik. De vloerdelen worden d.m.v. een kleeflaag op de foam bevestigd. De foam zelf ligt los op de ondervloer. Een vorm van leggen tussen zwevend en vast verlijmd op de ondervloer. Strong is geschikt voor de bredere delen van 22 tot 30 cm breed. Tevens kan Elastilon Strong, in combinatie met stabiele houtsoorten of constructies, op vloerverwarming terecht.

4. Ondervloeren voor volledig verlijmd leggen

Spaanplaatbroodjes:
Kleine stukjes spaanplaat van 12 mm dik welke vast verlijmd worden op de cement dekvloer. Vervolgens schuren en de vloerdelen vast verlijmen en blindvernagelen op de ondervloer.

Eiken Mozaiek
Een eiken mozaiek ondervloer van 8 mm dik bestaande uit kleine stukjes eiken die tesamen een "matje" vormen van 32 x 64 cm. Wordt verlijmd op de cement dekvloer. Vlakschuren en vloerdelen vast verlijmen en blind vernagelen op de ondervloer. Wordt vaak als ondervloer gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

Voor gedetaileerde informatie verwijzen wij u naar de leginstructies.

 

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina