Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Luchtbevochtiger aanbevolen!

Een houten vloer "werkt". Praktisch iedereen weet dat een houten vloer of parket kan werken. In een vochtige periode ( vaak in de zomer ) kunnen houten vloeren uitzetten. Dit uitzetten gebeurt meer bij een zwevend geplaatste vloer (=niet verlijmd aan de ondervloer), dan bij volledig verlijmde houten vloer of parket. In de winter gebeurt het tegenovergestelde: door het gebruik van CV en open haard en zeker wanneer het buiten begint te vriezen, droogt de lucht in uw huis uit, waardoor de vloer te weinig vocht krijgt en zal gaan krimpen. Dit alles heeft te maken met de relatieve luchtvochtigheid in uw huis.

Relatieve luchtvochtigheid

De relatieve luchtvochtigheid (=RV) wordt aangeduidt in % en moet het liefst zitten tussen de 50% en 65%. In veel situaties is het echter zo dat de RV-waarde tijdens het stookseizoen daalt tot ca. 30%! Deze waarde is veel te laag voor uw kostbare houten vloer of parket en zal daardoor krimpnaden gaan vertonen. De hoeveelheid en grote hiervan verschilt per type vloer en is houtsoort afhankelijk. Wat moet U doen om dit te voorkomen?

Luchtbevochtiger

Om ervoor te zorgen dat het klimaat in uw huis een optimaal vochtgehalte behoudt, adviseren wij u een luchtbevochtiger te plaatsen. Dit energiezuinige apparaat zorgt ervoor dat de te droge lucht wordt bevochtigd, waarmee het sterk krimpen van uw vloer kan worden voorkomen. Daarnaast zorgt dit apparaat ook voor een gezonder leefklimaat, zodat u minder last heeft van een schrale huid, branderige ogen of geïrriteerde luchtwegen.

Conclusie
Indien u wilt dat uw houten vloer of parket in topconditie blijft, kies dan voor het gebruik van een luchtbevochtiger. Ook voor uw gezondheid!

Diverse technieken van luchtbevochtiging

Er bestaan een drietal technieken om de lucht te bevochtigen, namelijk door:

Stoom
Voor een efficiënte stoombevochtiging moet het water eerst worden verhit. Dit gebeurt binnen het inzetstuk van de verdamper; dit inzetstuk bestaat uit twee elektroden en een nevelkamer. De elektriciteit stroomt van één elektrode naar de ander; het water fungeert hierbij als geleider. Zo wordt het water verhit en omgezet in stoom, die door een kleine opening in de kast van het. toestel kan ontsnappen. Hoe harder het water, hoe meer mineralen het bevat, des te gemakkelijker geleidt het elektriciteit. Het water wordt verhit door de stroom uit het elektriciteitsnet. De hete stoom draagt haar teveel aan warmte af aan de lucht zodat de kamertemperatuur eventueel enigszins kan stijgen.

Stoombevochtigers zijn zeer efficiënt, kunnen in een zeer korte tijd zeer veel vocht afgeven aan de lucht. Het vochtgehalte van de kamerlucht moet daarom regelmatig worden gecontroleerd, of beter nog, u kunt het toestel laten regelen door een hygrostaat. Bij dit proces worden alle in het water voorkomende verontreinigingen, zoals microben en schimmels gedood. Het is dus geheel veilig in gebruik. Van alle luchtbevochtigingstechnieken verbruikt deze de meeste hoeveelheid energie.

Ultrasoon
Een nieuwe, zeer effectieve technologie voor het regelen van comfort. Hoge frequente trillingen onder water - en dus niet hoorbaar - transformeren het water tot een micro-fijne nevel, die de kamer in wordt gedreven via een geruisloze ventilator.

Ultrasone luchtbevochtigers verbruiken weinig stroom; de energie nodig voor het verdampingsproces wordt aan de kamerlucht onttrokken. Een vervangbaar ontkalkingspatroon zorgt voor een hygiënisch, zuivere waternevel, vrij van kalk- en andere mineraalresten.

Ultrasone luchtbevochtigers zijn voorzien van een ingebouwde hygrostaat evenals een traploze outputregelaar. Bij dit proces worden alle in het water voorkomende verontreinigingen - zoals microben, schimmels - gedood, het is dus geheel veilig in gebruik.

Verdamping
Een hiervoor speciaal bestemd element wordt in water gedrenkt of constant met water besproeid. Een ventilator onttrekt droge lucht aan de ruimte. Door de passerende lucht langs het natte element te leiden, verdampt het water en de bevochtigde lucht komt opnieuw in de ruimte.

De lucht wordt tegelijkertijd 'gewassen' d.w.z. stof en geuren worden eraan onttrokken. Bij ontwerp van de verdamper is uitgegaan van het principe dat lucht vocht opneemt afhankelijk van zijn temperatuur; op deze manier zorgt de verdamper voor de juiste vochtigheidsgraad.

Dit proces voltrekt zich automatisch, dus zonder regelaar (hygrostaat). Verdampers verbruiken weinig energie; alleen de ventilator en de rotatiemotor werken op elektriciteit. Reiniging van het water kan plaatsvinden door waterionisatie, waardoor eventueel aanwezige verontreiniging onschadelijk wordt gemaakt.

 

 

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina