Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Massief houten vloeren van hoogwaardige kwaliteit.

Het vaak rustieke uiterlijk en de extra brede vloerdelen zijn belangrijke redenen om te kiezen voor een plankenvloer. Massief houten planken zijn doorgaans 20 mm dik. De houten vloerdelen zijn rondom voorzien van mes en groef en er kan gekozen worden voor een vellingkant. Afhankelijk van de houtsoort zijn de planken in diverse breedtes verkrijgbaar van 16 cm tot wel 28 cm. 

Stel zelf uw eigen unieke houten vloer samen bij GekOpHout.com!

Massieve vloerdelen zijn zowel behandeld als onbehandeld te bestellen bij GekOpHout.com. Vooral Eiken vloerdelen zijn op veel verschillende manieren te behandelen en af te werken. U kunt ervoor kiezen om een onbehandelde vloer te bestellen en de vloer zelf naar keuze af te werken met een lak, olie of hardwax-olie, of u maakt een keuze uit de vele behandelingen en afwerkingen die GekOpHout.nl voor u kan uitvoeren. U krijgt dan een door u samengestelde kant-en-klare vloer geleverd, die u alleen nog maar zelf hoeft te leggen of door een van onze specialisten laat leggen. 

Waarop te letten bij de aanschaf

Al onze massief houten vloeren zijn teruggedroogd tot 10-12%. Hierdoor wordt de werking achteraf tot een minimum beperkt. De onderzijde van de plank is voorzien van spanningsgroeven die het schotelen van de plank tegengaan. Alle vloeren worden uitsluitend op commissie gemaakt, wat een uitstekende pasvorm garandeert.

Kwaliteit

De massief houten vloeren van GekOpHout.com worden met de grootste zorg geselecteerd en gedroogd door specialisten met jarenlange ervaring. De kwaliteit begint met goed hout inkopen, op de juiste manier oplatten en jute of paraffine op de kopse kant van het ruwe hout aanbrengen. Dit zijn allemaal kleine details die de kwaliteit van de vloeren ten goede komen.

IMG_0735_aangepast

Het hout blijft een paar maanden buiten staan om voor te drogen, en gaat dan in de droogkamers met de nieuwste technieken. Deze droogkamers zijn computergestuurd, maar ook hier is de kennis en ervaring onmisbaar. Het hout mag pas uit deze droogkamers worden gehaald als alle waardes goed zijn.

Na het drogen komt het schaven. Bij massieve planken gebeurt dit altijd op een schaafbank met groevenbed. Ook hier wordt alle tijd voor genomen om de kwaliteit te waarborgen. Na de eerste ruwe schaafbehandeling, gaat het hout een paar weken op rust om de laatste spanningen er uit te halen. Dit is namelijk heel belangrijk om een stabiele vloer te verkrijgen. Hierna worden pas de voorgeschaafde delen op de juiste vorm geschaafd, zoals u de vloer van ons aangeleverd krijgt. Alles op 20 mm dikte en tot een breedte van 28 cm rondom voorzien van mes en groef, met of zonder vellingkant.

IMG_0738_aangepast

Werking van het hout

Krimpen en uitzetten van hout mag als een bekend verschijnsel worden beschouwd. Naarmate de luchtvochtigheid in procenten toeneemt, zal het hout gaan uitzetten. Deze werking van de vloer word opgevangen door de ruimte van 1,5 a 2 cm die langs de muur moet worden aangehouden. Bij een te lage luchtvochtigheidgraad zal de vloer gaan krimpen, waardoor er naadvorming zal ontstaan. Wij adviseren dan ook altijd om gelijktijdig bij de aanschaf van een plankenvloer een luchtbevochtiger aan te schaffen. Dit apparaat voorkomt grotendeels dat een vloer teveel kan uitdrogen, zie hoofdstuk "over onze producten/luchtbevochtiger".

Leggen en behandelen van houten vloerdelen

Over het algemeen worden massief houten vloeren verlijmd en blind gespijkerd op een tussenvloer van multiplex, spaanplaat of eiken mozaïek. De spijkers brengt men in dit geval in de mes aan zodat deze niet zichtbaar zijn. Vervolgens kan de vloer geschuurd worden, waarna tenslotte de vloer wordt afgewerkt met olie, wax, hardwax-olie of lak. Het gebruik van de vloer en wijze waarop u deze na het plaatsen wilt onderhouden, zijn bepalende factoren voor welke behandeling u het beste kunt kiezen.

Afwerking met plinten

Om een plankenvloer op een passende manier langs de muur af te werken, heeft u bij ons de keuze uit vele verschillende massief houten plinten of MDF plinten. Deze werken de naad tussen de vloer en de muur op een keurige manier af.

Voordelen van een massief houten vloer:

 • De levensduur is vrijwel onbeperkt
 • Hygiënisch (geen stof en huismijt zoals in vloerbedekking)
 • Mogelijkheid om de vloer zelf te leggen
 • Een grote warmte-isolatie
 • Makkelijk te onderhouden
 • Geen littekens van spijkers
 • De massief houten vloer is zo goed als onverslijtbaar doordat hij diverse malen geschuurd kan worden

 

Eiken vloer

Eiken staat voor duurzaam, is slijtvast, heeft een eigen nerfstructuur en een warme uitstraling. Daarom erg geschikt als houten vloer die tegen een stootje kan. Door het robuuste karakter van eiken vloerdelen kiezen vele mensen voor deze vloer.

Verouderde vloeren

Eiken vloerdelen kunnen op verschillende manieren worden behandeld om de vloerdelen een nog mooiere uitstraling te geven.  

Geborsteld eiken
Om de eiken vloeren een nog robuustere uitstraling te geven kan u ervoor kiezen de vloer te laten borstelen. De nerfstructuur wordt geaccentueerd doordat de relatief zachte elementen in het eiken hout worden weggeborsteld. Hierdoor komen de oneffenheden in het hout meer naar voren, wat een doorleefde uitstraling aan uw eiken vloer geeft.
Getrommelde eiken planken
Wilt u een oude houten vloer, dan kunt u de vloer ook laten verouderen, ook wel trommelen genoemd. De oudheidssporen zijn lichte beschadigingen, die mechanisch worden aangebracht. Deze oudheidssporen zorgen ervoor dat de vloer er uitziet alsof deze al honderd jaar oud is.
Gerookt eiken
Tevens kan u uw eiken houten vloer laten roken. Eiken bevat looizuur, dat uiteindelijk zorgt voor vergeling van de eiken vloerdelen. Wanneer eiken wordt gerookt, bedoelen we eigenlijk dat er in de droogruimte ammoniak wordt verstoven. Door de ammoniak trekt het looizuur uit de eiken vloerdelen en kleuren deze donkerder bij. Hierdoor treedt er geen vergeling op.

Eiken planken vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes (tot wel 28 cm) in diverse uitvoeringen.

Klik hier voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte en mail ons dan de volgende gegevens:

 • Welke rustiekheid, breedte en eventuele behandeling wilt u?
 • Op welke ondervloer moet de vloer komen te liggen?
 • Hoeveel m2?

 

 

 

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina