Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Klassieke architraven voor een fraaie woonkamer

De laatste decennia zagen we amper nog stijlvolle architraven. De ouderwetse frulletjes wilden we niet meer, en dan gingen we maar een heel andere richting uit: kleine, strakke en bijna niet in het oog springende deurlijsten deden hun intrede. Ze vervaagden uit de ornamenten die een woonkamer maakten tot wat ze was. Ook de deuren zelf waren strak en bijna zonder versiering: één groot vlak met zo onopvallend mogelijke scharnieren of deurklinken. Gelukkig komt hier verandering in. De klassieke architraaf krijgen opnieuw succes. Het mag allemaal weer wat meer in het oog springen. De architraaf maakt terug deel uit van het interieur.

Architraaf of deurlijst?

Architraven hebben meerdere benamingen. Architraven, enkelvoud architraaf, worden ook wel deurlijsten, sierlijsten of koplatten genoemd. In Vlaanderen noemt men architraven ook wel chambranten en in het enkelvoud chambrant. In alle gevallen gaat het tegenwoordig om houten of MDF lijsten die dienen als sierafwerking rondom een kozijn. Zoals een plint langs de vloer een afwerking is, is een architraaf dat rond een kozijn. In de klassieke oudheid was de architraaf overigens een dragende balk in het hoofdgestel.

Of je nu een klassieke of een heel moderne woonkamer hebt, in beide stijlen passen klassieke architraven heel goed. We zien terug reliëf over de lengte van de lijsten. Zijkanten en bovenkant sluiten weer mooi diagonaal tegen mekaar aan. Er komt terug fantasie en design bij kijken. Je woonkamer verdient deze extra touch. Het lijkt een detail, maar deurlijsten zijn een belangrijke eyecatcher in de woonkamer. Je loopt er zo dikwijls langs, je zit er zo vaak op te kijken, dus ze verdienen evenveel zorg als bijvoorbeeld meubelen en verlichting.

Onder de klassieke deurlijsten vind je daarenboven nog verschillende looks. Zo heb je deurstijlen jaren 30, landelijke deurlijsten en vele andere. Qua materialen heb je ook keuze te over: kunststof die er net als hout uitziet, massief hout of kunststof met een laagje hout. Als je een heel klassieke woonkamer hebt, kan je de houten lijsten gewoon natuurlijk houden. Heb je een wat meer modernere woonkamer, dan staan witgeverfde stijlen heel trendy. Heb je daarbij een goed contrasterende kleur van de muren, dan komen jouw stijlen het best tot hun recht.

MDF Architraven (ook wel deurlijsten, koplatten of chambranten genoemd) omlijsten dus uw deur- en raamkozijnen. Architraven geven deur- en raamkozijnen body en laten deze beter tot zijn recht komen. Vaak wordt nog een plintneut gebruikt als verbindingstuk tussen de plint en architraaf.

Naar assortiment architraven->

 

Ga voor meer foto's naar Foto Impressie->

Kraalplint_14_cm_hoog_incl_architraven

 

 

 

 

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina