Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

wij leveren de gehele zomervakantie

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Over onze producten

Witte plinten: Een trendy omlijsting voor het interieur

Rechte plintenNieuwe schoenen voor de inrichting? Wat een uitstekend idee. Fris en vernieuwend, trendy en modern. Waarschijnlijk borrelt nu de vraag op: 'wat hebben die nieuwe schoenen met mijn interieur te maken?'. Technisch bekeken inderdaad niet veel; het gaat hier niet om een nieuw paar sneakers of pumps. In dit geval betreffen het de moderne MDF plinten. Het laagste gedeelte van de mens wordt voorzien van een zekere omlijsting en krijgt regelmatig complimenten. 'Waar heb je die schoenen gekocht? Die maken het totaalplaatje echt af!'. Waarom zouden we deze zelfde afwerking dan niet toepassen in het eigen interieur? De witte MDF plinten beschikken niet alleen over een moderne en verfrissende uitstraling; het contrast tussen de muur en de vloer wordt op subtiele en verfijnde wijze benadrukt zonder er een opzichtig geheel van te maken. Naast het voordeel dat de vloer hier een stijlvolle omlijsting mee krijgt, kunnen ook de kleine oneffenheden tussen de muur en de vloer subtiel worden verborgen. Een kleine ingreep met een hoge toegevoegde waarde.

Witte rechte plinten


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
557090120150190220
12      
15    
18    

 

Wit of toch een kleurtje?

Kraalplinten'De eerste indruk is belangrijk', 'een verzorgde uitstraling'; het zijn de clichématige zinnen die we regelmatig horen als het op onszelf en de medemens aankomt. Het zijn deze vastgeroeste begrippen waar een grote waarde aan wordt gehecht en dat is zeker niet onterecht. Dat we dit terug willen brengen in het interieur zit dus in feite in onze 'natuur'. Zorgvuldig worden keukens gekozen, muren in diverse tinten geschilderd en vloeren met uiterste precisie van de vakman gelegd. Deze bovengenoemde basiselementen vormen het fundament van het interieur; juist daarom verdient het een eigentijdse en verfijnde afwerking. De details kunnen namelijk het geheel net dat éne extraatje meegeven dat het verschil kan maken tussen een 'gewoon' en een 'wow'-interieur. Om een bepaald effect te kunnen bereiken, is het verstandig te bekijken welke kleuren vooral wel en zeker niet binnen het interieur passen. Wit is altijd een goede keuze; het is neutraal, fris en past bij ieder type vloer. Mag de plint wel een kleurtje hebben? Dan is het aan te raden goed naar de al bestaande tinten binnen het interieur te kijken. Felle kleuren zijn vaak te opzichtig en kunnen een afstotend effect hebben; door hun aanwezigheid wordt het snel 'too much'. Mag het toch wel iets hebben? Dan zijn de rustige en zachte varianten van de felle kleuren goede opties. Zo staan onder andere grijs en mintgroen elegant bij verscheidene houtkleuren. Mag de plint een kleurtje hebben, dan is een tint uit het al bestaande kleurenpalet van het interieur een verstandige keuze. Mocht er toch nog een twijfel bestaan, dan is wit het meest veilig en succesvol.

Witte kraalplinten (RAL 9010)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
7090115120150
12    
15  
18  

 

Goedkope of dure plinten?

Luxe plintenEén van de grootste misverstanden in de wereld van mode en interieur zou neerkomen op het idee dat alleen met hoge prijzen een chique en stijlvolle uitstraling bereikbaar zou zijn. Grote onzin onnatuurlijk, want 'stijl' kent namelijk geen prijs, dat wordt gecreëerd. Een elegant interieur is voor iedereen, ook diegenen met een minder ruime portemonnee, te bereiken. Voor MDF plinten geldt dit evenzo; deze zijn al te koop voor een laag prijsje. Hoe hoger de prijs, hoe luxer de uitvoering, qua detailafwerking, van de plint mogelijk kan zijn. Maar, ook hier staat de eventueel 'luxe' uitvoering niet gelijk aan een 'klasse-uitstraling'; ook een egale plint met een lage prijs kan voor een prachtig contrast tussen de vloer en muur zorgen. Een chique vormgeving kan namelijk ook in de eenvoud zitten. Het is absoluut aan te raden om tevens naar de kwaliteit van de plint, met een hoge of lage prijs, te kijken. Oneffenheden en of mankementen worden nu eenmaal helaas snel, ook door buitenstaanders, snel opgemerkt. Wordt er net iets meer besteed, dan is de kans op goede kwaliteit, ook op de lange termijn, vaak net wat meer gegarandeerd. Goedkoop hoeft zeker geen duurkoop te betekenen, maar is wel iets om in het achterhoofd te houden. 


Luxe plinten (RAL 9010)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
90120150
12  
15
18

 

Het gemak dient de mens

Monument plintenEen stijlvol en verfijnd interieur, daar worden we allemaal een stukje gelukkiger van. Een mooi afgewerkt contrast tussen de vloer en de muur kan hier een waardevolle en elegante bijdrage aan leveren. Klassiek of modern, wit of gekleurd, hout of tapijt; bij ieder type interieur kunnen diverse MDF plinten de vloer een prachtige omlijsting bieden. Het huis stijgt, mede door deze eenvoudig luxe afwerking, wat meer in waarde en geeft ook de totale uitstraling meer cachet. En kiest u voor witte pliinten, dan kunt u hieronder meteen een keuze maken uit onze selectie witte plinten met kleur RAL 9010. Dat scheelt meteen weer een schilderbeurt. Het gemak dient de mens.


Monument plinten (RAL 9010)


Hoogte (mm)
Dikte (mm)
120150190
15    
18  


Old English plinten (RAL 9010)


Old English plinten
Hoogte (mm)
Dikte (mm)
120150190
15    
18  

Klassieke architraven voor een fraaie woonkamer

De laatste decennia zagen we amper nog stijlvolle architraven. De ouderwetse frulletjes wilden we niet meer, en dan gingen we maar een heel andere richting uit: kleine, strakke en bijna niet in het oog springende deurlijsten deden hun intrede. Ze vervaagden uit de ornamenten die een woonkamer maakten tot wat ze was. Ook de deuren zelf waren strak en bijna zonder versiering: één groot vlak met zo onopvallend mogelijke scharnieren of deurklinken. Gelukkig komt hier verandering in. De klassieke architraaf krijgen opnieuw succes. Het mag allemaal weer wat meer in het oog springen. De architraaf maakt terug deel uit van het interieur.

Architraaf of deurlijst?

Architraven hebben meerdere benamingen. Architraven, enkelvoud architraaf, worden ook wel deurlijsten, sierlijsten of koplatten genoemd. In Vlaanderen noemt men architraven ook wel chambranten en in het enkelvoud chambrant. In alle gevallen gaat het tegenwoordig om houten of MDF lijsten die dienen als sierafwerking rondom een kozijn. Zoals een plint langs de vloer een afwerking is, is een architraaf dat rond een kozijn. In de klassieke oudheid was de architraaf overigens een dragende balk in het hoofdgestel.

Of je nu een klassieke of een heel moderne woonkamer hebt, in beide stijlen passen klassieke architraven heel goed. We zien terug reliëf over de lengte van de lijsten. Zijkanten en bovenkant sluiten weer mooi diagonaal tegen mekaar aan. Er komt terug fantasie en design bij kijken. Je woonkamer verdient deze extra touch. Het lijkt een detail, maar deurlijsten zijn een belangrijke eyecatcher in de woonkamer. Je loopt er zo dikwijls langs, je zit er zo vaak op te kijken, dus ze verdienen evenveel zorg als bijvoorbeeld meubelen en verlichting.

Onder de klassieke deurlijsten vind je daarenboven nog verschillende looks. Zo heb je deurstijlen jaren 30, landelijke deurlijsten en vele andere. Qua materialen heb je ook keuze te over: kunststof die er net als hout uitziet, massief hout of kunststof met een laagje hout. Als je een heel klassieke woonkamer hebt, kan je de houten lijsten gewoon natuurlijk houden. Heb je een wat meer modernere woonkamer, dan staan witgeverfde stijlen heel trendy. Heb je daarbij een goed contrasterende kleur van de muren, dan komen jouw stijlen het best tot hun recht.

MDF Architraven (ook wel deurlijsten, koplatten of chambranten genoemd) omlijsten dus uw deur- en raamkozijnen. Architraven geven deur- en raamkozijnen body en laten deze beter tot zijn recht komen. Vaak wordt nog een plintneut gebruikt als verbindingstuk tussen de plint en architraaf.

Naar assortiment architraven->

 

Ga voor meer foto's naar Foto Impressie->

Kraalplint_14_cm_hoog_incl_architraven

 

 

 

 

Hoge plinten voor een luxe woonkamer

Uw woonkamer is waarschijnlijk een van de ruimtes in uw huis waar u veel tijd in doorbrengt. Juist daarom is het van belang dat deze kamer de uitstraling heeft waar u zich prettig bij voelt. Als u gecharmeerd bent van een luxe inrichting, dan is het plaatsen van hoge witte plinten beslist een aanrader.

Inrichting naar uw smaak

Een woonkamer is doorgaans het kloppende hart van een woning. Hier brengt u tijd door als u wilt ontspannen, hier leest u een boek of een magazine en hier geniet u van uw favoriete televisieprogramma. Daarnaast wordt de woonkamer ook vaak gebruikt voor sociale gebeurtenissen: u viert er verjaardagen en feestdagen en geniet er samen met familie of vrienden van een drankje. Al met al brengt u dus relatief veel tijd in uw woonkamer door. Dit geeft u voldoende reden om deze ruimte helemaal naar uw smaak in te richten. Houdt u van die typische moderne luxe sfeer? Dan zijn er verschillende dingen die u kunt doen om ook uw woonkamer die luxe 'touch' te geven.

Voor een echte luxe touch

Als u zich aangetrokken voelt tot een moderne luxe inrichting, dan is de vraag wat nu precies deze specifieke atmosfeer creëert. Wie goed kijkt naar luxe Amerikaanse interieurs, ziet dat het kleurgebruik op de wanden hier een belangrijke rol in speelt. Wilt u uw woonkamer verfraaien om te komen tot een Amerikaanse 'look', dan is het allereerst aan te raden te kiezen voor zacht gekleurde muren. Daarnaast spelen ook de meubelstukken een wezenlijke rol in de uitstraling van uw woonkamer, dus het is zaak om ook deze met zorg te kiezen. 

Hoge witte plinten maken het compleet

Verder kunt u uiteraard ook met zorgvuldig geselecteerde accessoires aan de sfeer bijdragen. Om de modern luxe sfeer van uw woonkamer helemaal compleet te maken, kunt u tot slot het beste kiezen voor hoge witte plinten. Deze typerende hoge plinten creëren tesamen met de lichte tinten op de wanden beslist die onweerstaanbare Amerikaanse 'look'!

Enkele voorbeelden van onze hoge plinten:

hoge rechte plint

Massief houten vloeren van hoogwaardige kwaliteit.

 

Het vaak rustieke uiterlijk en de extra brede vloerdelen zijn belangrijke redenen om te kiezen voor een plankenvloer. Massief houten planken zijn doorgaans 20 mm dik. De houten vloerdelen zijn rondom voorzien van mes en groef en er kan gekozen worden voor een vellingkant. Afhankelijk van de houtsoort zijn de planken in diverse breedtes verkrijgbaar van 16 cm tot wel 28 cm. 

Stel zelf uw eigen unieke houten vloer samen bij GekOpHout.com!

Massieve vloerdelen zijn zowel behandeld als onbehandeld te bestellen bij GekOpHout.com. Vooral Eiken vloerdelen zijn op veel verschillende manieren te behandelen en af te werken. U kunt ervoor kiezen om een onbehandelde vloer te bestellen en de vloer zelf naar keuze af te werken met een lak, olie of hardwax-olie, of u maakt een keuze uit de vele behandelingen en afwerkingen die GekOpHout.nl voor u kan uitvoeren. U krijgt dan een door u samengestelde kant-en-klare vloer geleverd, die u alleen nog maar zelf hoeft te leggen of door een van onze specialisten laat leggen. 

Waarop te letten bij de aanschaf

Al onze massief houten vloeren zijn teruggedroogd tot 10-12%. Hierdoor wordt de werking achteraf tot een minimum beperkt. De onderzijde van de plank is voorzien van spanningsgroeven die het schotelen van de plank tegengaan. Alle vloeren worden uitsluitend op commissie gemaakt, wat een uitstekende pasvorm garandeert.

Kwaliteit

De massief houten vloeren van GekOpHout.com worden met de grootste zorg geselecteerd en gedroogd door specialisten met jarenlange ervaring. De kwaliteit begint met goed hout inkopen, op de juiste manier oplatten en jute of paraffine op de kopse kant van het ruwe hout aanbrengen. Dit zijn allemaal kleine details die de kwaliteit van de vloeren ten goede komen.

  

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina