Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

leveringkerstnieuwjaar

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

MDF Plinten bevestigen

MDF plinten zijn in veel verschillende diktes verkrijgbaar. Meet voordat u gaat bestellen de ruimte tussen de muur en de vloer op. Zorg ervoor dat de plint de ruimte tussen de muur en de vloer overlapt. Vooral bij een houten vloer is overlapping noodzakelijk omdat een houten vloer altijd nog iets kan gaan werken, waardoor de ruimte tussen de muur en vloer iets groter kan worden.

Ons advies is zowel de binnen- als buitenhoeken verstek te zagen. Indien u een rechte plint wilt plaatsen kunt u ervoor kiezen om de binnenhoek niet in verstek te plaatsen.

De meest eenvoudige manier van montage is de plinten verlijmen met kwalitatief goede montagekit met hoge aankleefkracht. De Flextack plintenlijm die wij verkopen is hiervoor een uitstekende montagekit (verkrijgbaar in onze webwinkel onder productgroep kit en vulmiddel). De kit kunt u op de achterzijde van de plint in dotten aanbrengen om de c.a. 15cm in zig-zag patroon (van boven naar beneden).

kit op plinten

Indien u de plinten gaat monteren met schroeven: zorg ervoor dat de schroeven dusdanig diep verzonken zijn, dat de schroefgaten netjes geplamuurd kunnen worden.

Indien nodig kunt u naadvorming tussen plint en muur afkitten met acrylaatkit Flexcryl (ook verkrijgbaar in onze de webwinkel onder productgroep kit). Indien er een glooing in de vloer zit, schaaf deze glooing dan zoveel mogelijk uit uw plint, zodat er een strakke passing ontstaat met de vloer. Indien nodig kunt u ook hier naadvorming afkitten met acrylaatkit.

Nadat de MDF plint is gemonteerd kunt u deze afschilderen in een kleur naar keuze.

 

Massief houten plinten plaatsen

Meet voordat u gaat bestellen de ruimte tussen de muur en de vloer op. Zorg ervoor dat de plint de ruimte tussen de muur en de vloer overlapt. Vooral bij een houten vloer is overlapping noodzakelijk omdat de vloer altijd nog iets kan gaan werken, waardoor de ruimte tussen de muur en vloer iets groter kan worden.  Voor montage kunt u kiezen tussen schroeven met een verzonken kop of een bolle kop. De muur eerst voorboren en de gaten voorzien van een plug, afhankelijk van de soort wand. Als u kiest voor een schroef met verzonken kop: de plint zodanig voorboren, dat de schroef verzonken kan worden in de plint. Indien u kiest voor een schroef met bolle kop: de plint zodanig voorboren dat de bolle kop mooi aansluit op de plint. Om het geheel af te maken: draai alle schroefkoppen in dezelfde stand. Gebruik altijd zilver of koperkleurige schroeven, met een maat van ongeveer 4 x 50 mm.

Onze wit gegrond massief houten plinten zijn in lagen opgebouwd, waardoor werking minimaal is. Daarom kunt u als deze plinten ook met Flextack plintenlijm bevestigen. 

 

Afwerklijsten bevestigen

Afwerklijsten, ook wel deklijsten genoemd, worden bevestigd met 15 mm brads. Bij de afwerking rond de kozijnen, worden uitsparingen uit de plint gezaagd (indien mogelijk, in verband met de ruimte tussen muur en vloer) en worden de korte stukjes in verstek gezaagd. Dit geeft een rustiger en minder "aanwezig" effect.

Eventueel mogen de korte stukjes (om breken tegen te gaan) worden bevestigd met behulp van dubbelzijdig tape.

 

 

 

 

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina