Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Voor een lange levensduur en een goede conditie van uw houten vloer en de gekozen afwerking is goed onderhoud onmisbaar.

Algemene onderhoudtips voor uw parket vloer

 1. Zorg bij inloop van buiten altijd voor een goede deurmat, deze zorgt ervoor dat vocht en vuil zoveel mogelijk worden opgenomen.
 2. Voorziet uw meubilair van viltdopjes/strips om krassen en beschadigingen te voorkomen.
 3. Naast het normale onderhoud  is het ook belangrijk dat u de temperatuur (circa 20 gr. C) en relatieve luchtvochtigheid (50-65%), in de ruimte waarin de vloer ligt, regelmatig controleert. Mocht de luchtvochtigheid niet goed zijn, adviseren wij een luchtbevochtiger aan te schaffen.
 4. Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de gebruiks- aanwijzing op de verpakking van zowel de onderhoudsproducten als van de vloeren.
 5. Zand en vuil werken als schuurpapier. Verwijder zand en vuil daarom direct met de stofzuiger of stofwisser.
 6. Maak de parketvloer, voordat u met onderhoud begint, altijd eerst goed stofvrij.

Onderhoud gelakte houten vloeren

Gelakte parketvloeren dienen over het algemeen met een polish te worden onderhouden, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de parket vloer. Tevens kunt u kiezen voor een matte of een halfmatte polish. Maar er is daarnaast ook een polish op lakbasis leverbaar. Deze heeft een hogere slijtvastheid en is daarom uiteraard wat duurder. Verder is het mogelijk (maar niet noodzakelijk) een gelakte parket vloer dagelijks vochtig (niet te nat) af te nemen. Hier zijn speciale pH-neutrale cleaners voor ontwikkeld. Ten slotte zijn er polishremovers om de polish te strippen en/of om hardnekkige vervuiling te verwijderen. Daarna kan een nieuwe polishlaag worden aangebracht, waardoor uw parketvloer er weer als nieuw uitziet.

Onderhoud houten vloeren behandeld met Rubio Monocoat hardwax-olie

Houtenvloeren behandeld met hardwax-olie, dienen te worden onderhouden met een onderhoudszeep, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de houten vloer. Eens per jaar dient de vloer daarnaast nog te worden behandeld met een onderhoudsolie. Let op dat er veel verschillende merken hardwax-olie verkrijgbaar zijn die allemaal een ander daarbij behorend onderhoudsmiddel of onderhoudsmethode hebben. Gebruik met hardwax-olie altijd een onderhoudsmiddel van hetzelfde merk. Een uitzondering op deze regel is mogelijk, daarover geven wij u graag advies.

Wekelijks onderhoud: Rubio Monocoat Soap, Rubio Monocoat Soap Satin of Rubio Monocoat Surface Care

Vloeren die behandeld zijn met Rubio Monocoat Oil Plus, kunnen wekelijks worden onderhouden met water en Rubio Monocoat Soap (matte look) water en Rubio Monocoat Soap Satin (gesatineerde look) of met de kant-en-klare Rubio Monocoat Surface Care-verstuiver.

Voor meer informatie kunt u onderstaande pdf openen.

 RubioMonocoat_onderhoudsinstructies.pdf

Vloer opfrissen: Rubio Monocoat Refresh

Een onderhoud met Rubio Monocoat Refresh wordt telkens toegepast wanneer men de glans en de bescherming grondig wil heropfrissen nadat deze door intensief gebruik verdwenen is.

Jaarlijks onderhoud - naargelang de intensiteit van de belasting: Rubio Monocoat Maintenance Oil

Oppervlakten, behandeld met Rubio Monocoat Oil Plus kunnen - afhankelijk van de slijtage - grondig worden opgefrist met de Rubio Monocoat Maintenance Oil. Beschikbaar in alle kleuren van het
gamma.

Vlekken verwijderen: Rubio Monocoat Surface Care - Rubio Monocoat LimeSpot Remover - Rubio Monocoat Grease Remover

Plaatselijke vlekken kunnen snel behandeld worden met de kant-en klare Rubio Monocoat Surface Care-verstuiver. Voor de behandeling van vet- en/of kalkvlekken bevelen we het gebruik van Rubio Monocoat LimeSpot Remover (kalk) en Rubio Monocoat Grease Remover (vet) aan.

Renovatie: Rubio Monocoat Oil Plus

Deze behandeling wordt toegepast wanneer krassen of brandvlekken gemaakt werden of wanneer de behandelde oppervlakte (al dan niet plaatselijk) te sterke slijtage vertoont. Eveneens toe te passen als men een compleet nieuwe kleur wenst aan te brengen over de volledige oppervlakte van een reeds eerder behandelde oppervlakte.

Onderhoud geoliede parket vloeren

Geoliede parketvloeren dienen altijd met een onderhoudsolie te worden onderhouden, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de parketvloer. Let op dat er veel verschillende merken vloerolie verkrijgbaar zijn die allemaal een ander daarbij behorend onderhoudsmiddel of onderhoudsmethode hebben. Gebruik met vloerolie altijd een onderhoudsmiddel van hetzelfde merk. Een uitzondering op deze regel is mogelijk, daarover geven wij u graag advies.

Olievloeren mogen niet te vochtig worden afgenomen omdat het vocht bij deze afwerking in de poriën van het hout kan trekken, waardoor verwering en/of slijtage sneller kan ontstaan. Gebruik ook de juiste reiniger.

Wekelijks onderhoud: Onderhoud met WoCa zeep

Door regelmatig te wissen met WoCa zeep wordt de vloer niet alleen gereinigd, maar wordt bij iedere beurt tevens een klein beschermend laagje kokos- en sojavetten achtergelaten in de bovenste poriën van het hout.

Vuil en vocht kunnen daardoor niet in het hout dringen, maar blijven op het loopvlak liggen.

Een goed gezeepte vloer heeft over het algemeen weinig extra onderhoud nodig.

Voor meer informatie kunt u onderstaande pdf openen.

 WoCa_normaal_onderhoud.pdf

Jaarlijks onderhoud - naargelang de intensiteit van de belasting: WoCa Onderhoudsolie of WoCa Intensiefreiniger

Ziet de vloer er na verloop van tijd op sommige plekken 'schraal' uit, of is de vloer toch moeilijker schoon te krijgen? Geef de vloer dan een opknapbeurt met WOCA Intensiefreiniger en WOCA Onderhoudsolie.

Bij een goed onderhouden vloer is een volledige opknapbeurt hooguit één keer per jaar nodig.

Voor meer informatie kunt u onderstaande pdf openen.

 onderhoudsolie_WoCa.pdf  

Onderhoud houten vloeren behandeld met was.

Houten vloeren behandeld met was dienen, zoals de naam al verraadt, met was te worden onderhouden. Eerst wordt de parket vloer geïmpregneerd met een vloerolie. Dit houdt in dat vocht niet in het hout kan trekken. Uw parketvloer wordt daarna in een vaste was gezet. (dit kan zowel een parafinewas als een slijtvastere kunstharswas zijn.) Ook kan er een balssem (combinatie olie en was) op de met olie geïmpregneerde vloer gebruikt worden. U zult uw parketvloer moeten onderhouden met een onderhoudswas. Het hout zal er langzaam voller uit gaan zien en u krijgt na verloop van tijd een vloer met een prachtige, warme uitstraling.

Bij regelmatig en goed onderhoud wordt een wasvloer met de tijd steeds mooier. Om een hardnekkige vervuiling of overtollige was te verwijderen zijn er speciale reinigingsmiddelen.

Voor onderhoudsadvies kunt u altijd contact met ons opnemen

 

 

 

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina