Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
(vanaf € 100,-)
icon tel 0226 75 25 66
icon email info@gekophout.com
 x 

0 items

thuiswinkel 80x76 dp sticker nk meesterparketeurbekend van RTL4

Waarom Gekophout.com

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Scherpste prijzen
 • Compleet assortiment
 • Jarenlange ervaring in de parketbranche
 • Deskundig advies
  - per mail: info@gekophout.com
  - per tel: 0226-752566
 • Ruime betaalmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Uitstekende thuiswinkel garanties

Convectorput rooster plaatsen

Het ophogen van de convectorput wordt gedaan met hetzelfde hout als de vloer. De binnenkant van de bak wordt voorzien van een tegenrand, van een afdeklijst in dezelfde houtsoort. Maak dan bij het ophogen gebruik van het bestaande rooster. De lengte van het convectorput rooster kan eenvoudig ingekort worden door middel van het inkorten van trekveer en het terug plaatsen van de opsluitmoer.

Convectorput_rooster_afwerking

Deuren inkorten

Binnendeuren kunnen worden ingekort, tijdens het leggen van de vloer. Deuren voor aanvang van het leggen aftekenen, met behulp van een mal (stukje ondervloer met daarop een leggen stukje vloer). Bij zwevend leggen circa 24 mm aanhouden ten op zichte van de werkvloer, bij verlijmd leggen circa 37 mm ten op zichte van de werkvloer. b.v. massief hout 20 mm, ondervloer 14 mm = totale hoogte 34 mm + 3 mm ruimte t.o.v. vloer = 37mm. Bereken dit zorvuldig voordat u begint te zagen.  Deuren altijd afzagen met een scherpe cirkelzaag.

Overgangen naar andere vloerbedekkingen

Bij overgangen op gelijke hoogte:

 •  op de kopse kanten kunt een kitrand in de kleur (bij benadering)vloer of de kleur van de voegen die tussen de tegels zit.
 •  overgang op de lange kanten met een overgangsprofiel 0-0, in zilver of brons

Bij overgangen tot wel 22 mm van de ene vloerbedekking naar de andere kunt gebruik maken van een overgangsprofiel. Deze zijn (afhankelijk van het hoogte verschil) te krijgen in diverse kleuren.

Keuken

Indien er keukenplint gemonteerd is, deze voorzichtig verwijderen en goed beoordelen wat de dikte is, teneinde te bepalen hoever er doorgelegd wordt. Altijd na het leggen de keukenplint op maat zagen en zelf terug plaatsen.

Drempels (met name bij toilet)

In principe wordt de houten vloer gelegd zonder drempels, maar worden overgangen naar andere vloerbedekkingen afgewerkt. Om een mooier resultaat te creëren, kan een drempel gemaakt worden. Drempels altijd verlijmen op de houten vloer.

Deurmat uitsparing

Bij de voordeur komt bijna altijd een matuitsparing, tenzij de voordeur aan een dichte gallerij ligt. De deurmat komt in de uitsparing, die aan de binnenkant voorzien wordt van een tegenrand. Indien de deurmat aanwezig is, deze op hoogte stellen, met behulp van isolatieplaten of spaanplaat. Een andere mogelijkheid is om een grote inloopmat te plaatsen bijvoorbleed over de gehele breedte van de entree. Dit oogt rustiger en stijlvoller en is nog een veel praktischer.    

De matuitsparing is bijna altijd nodig i.v.m. de vrije hoogte onder de naar binnen draaiende voordeur, deze kan niet worden ingekort.

Warmte-Koude brug

Een overgang van warme en koude lucht, als gevolg van tocht (vaak bij openslaande deuren / schuifdeuren) kan worden beperkt door rubber tochtstrips onder de deuren of het extra afkitten van het kozijn. Controleer dit altijd bij aanvang van het leggen.

Kamer ensuite

De houten vloer, ter hoogte van de rails aan beide kanten afwerken met een tegenrand. De schuifdeuren nooit inkorten!

Vrienden van GekOpHout

Social Media

googleplus-iconfacebook-icon

Terug naar de top van de pagina