Op werkdagen voor 16.00
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
NL vanaf € 100
€ 0,00

een dag bezorging truck  thuiswinkel 80x76dp sticker nk 

Architraven bevestigen

Stapsgewijze instructie:

  • Bepaal de afstand vanaf binnenkant kozijn voor de plaatsing van de architraaf
  • Nadat de afstand bepaald is, maak vervolgens hiervoor een mal. Deze kunt u dan voor alle deur- en/of raamkozijnen gebruiken, waardoor montage makkelijker en sneller verloopt. 
  • Zaag de architraaf per deur en/of kozijn op maat. Let op! Ga er niet vanuit dat alle deur- en/of raamkozijnen dezelfde afmeting hebben! 
  • Voor het plaatsen van de architraaf kunt u het beste de achterzijde van de architraaf (aan de buitenkanten) een acrylaatkitrandje leggen over de gehele lengte van de architraaf. Voor extra stevige bevestiging adviseren wij in het midden van de architraaf een randje hightack kit te leggen.
  • Plaats vervolgens de architraaf op de vastgestelde afstand (met behulp van de mal). Klop de architraaf voorzichtig aan met uw vuist (niet met een hamer!).
  • Verwijder het overtollige kit dat tussen de architraaf en de muur of kozijn verschijnt met een plamuurmes. U kunt het overtollige kit ook na te strijken met een vochtige kwast. Het grote voordeel hiervan is dat u niet al uw architraven hoeft af te kitten voor het schilderen, omdat eventuele naadjes hiermee zijn weggewerkt.

Hoe bevestigt u architraven als het kozijn uitsteekt t.o.v. de muur?

Indien het hoogteverschil van uw kozijn ten opzichte van de muur bv 12mm is, plaatst u (met High tack plintenlijm) een opvullat van 12mm dikte naast het kozijn. Deze lat kunt u op maat laten zagen van MDF in de bouwmarkt. U heeft nu voldoende draagvlak (op de deurpost en de opvullat) om de architraaf te bevestigen. Klik op onderstaande link voor een doorsnede tekening.

 tekening_aanbrengen_architraven.pdf

architraven bevestigen1 architraven bevestigen2
Copyright © 2023 GekOpHout.com    Marketing & Webdevelopment door Webdelta